BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Ankara katliamı için bakın hangi diziden ilham almışlar!

Ankara garında düzenlenen ve bir çok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyla ilgili bir gerçek daha ortaya çıktı. Meğer saldırganlar bir ABD dizisinden esinlenmiş.

Abone ol

IŞİD 'in Ankara'da yaptığı kanlı terör eylemleriyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Türkiye'deki eylemlerin talimatını Ebu Zeynep isimli IŞİD yöneticisinin verdiği belirlendi. Polis bu bilgilere Gaziantep'te yaptığı IŞİD operasyonu sonrasında ulaştı.

CANLI BOMBA EYLEMLERİNİN ARKASINDA O VAR

10 Ekim'de Ankara'yı kana bulayan canlı bomba eylemlerinin altında Suriye'de yaşayan Ebu Zeynep kod adlı örgüt yöneticisinin olduğu ortaya çıktı. IŞİD'in Ankara eylemi sonrasında Gaziantep merkezli iki ayrı operasyonda, örgütün bir yıldır yürüttüğü çalışmalar günışığına çıkarıldı.

TÜRKİYE GENEL SORUMLUSU 

Milliyet Gazetesinin haberine göre, Hem Ankara'daki barış mitingindeki canlı bomba eylemi hem de Gaziantep'teki IŞİD örgütlenmesi nedeniyle hakkında arama-yakalama kararı çıkartılan "Ebu Ali" kod adlı Yunus Durmaz'ın, örgütün Türkiye genel sorumlusu olduğu belirlendi.

TÜRKİYE'DE PEK ÇOK YERİN KEŞFİNİ YAPMIŞ

Daha önce Afganistan'da silahlı saldırı, bomba yapımı ve istihbarat/keşif eğitimi aldığı tespit edilen Durmaz'ın, Türkiye genelinde pek çok yerin istihbarat ve keşfini yaptırdığı belirlendi.Durmaz'ın, örgütün Suriye'deki yönetim kadrosunda yer alan Ebu Zeynep kod adlı IŞİD mensubu ile kurye üzerinden temas kurduğu anlaşıldı.

ONAY ALININCA EYLEM GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep'te elde edilen dijital verilerin çözümlenmesi sonrasında, Durmaz'ın Suriye'den her ay 50 bin dolar getiren kuryeler aracılığıyla Ebu Zeynep'i bilgilendirdiği, onay alınca da eylemlerin gerçekleştirildiği belirlendi.

Ankara ve Suruç'taki canlı bomba eylemleri için onayın Ebu Zeynep tarafından kurye ile Durmaz'a bildirildiği saptandı.

YABANCI DİZİDEN İLHAM ALMIŞLAR

Soruşturma çerçevesinde, IŞİD'in Türkiye kolunun canlı bombaların kullandığı yeleklerin imalini gerçekleştirdikleri atölyelerin kuruluşu ile canlı bomba yelekleri için yabancı bir diziden ilham aldıkları da tespit edildi.

ABD YAPIMI HOMELAND

Özellikle canlı bomba yeleklerinin, ABD yapımı Homeland isimli dizidekine benzer olarak imal edildiği ve eylemlere gidecek IŞİD üyelerine teslim edildiği ortaya çıkarıldı.