BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara da var 6 ilde aşırı sıcak sebebiyle tatil kararı

ANKARA, Denizli, Muğla, Amasya, Osmaniye ve Çankırı'da aşırı sıcak hava nedeniyle kamu kurumlarındaki hamile ve engelli memurlara tatil kararı geldi. Son hava durumu raporuna göre bu illerde sıcaklık 40 dereceyi aşacak.

Abone ol

TÜRKİYE aşırı sıcaklarla kavrulurken bugün 40 dereceyi aşacak sıcaklar sebebiyle 6 ilden tatil kararı geldi. Ankara, Denizli, Muğla, Çankırı, Amasya, Osmaniye'de aşırı sıcaklar nedeniyle kamuda çalışan, hamileler ve engelliler ile kalp, beyin, solunum sistemi, karaciğer, böbrek rahatsızlığı olanların ve kanser hastaları bugün idari izinli sayıldı.

Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu raporuna göre bu illerde sıcaklık bugün 40 dereceyi aşacak ve son 100 yılın rekorları kırılacak. İller aldıkları aşırı sıcak tatili haberini şu açıklamalarla duyurdulor.

ANKARA : "Ankara İlindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; Hamile bayanlar, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 03 Temmuz 2017 tarihinde idari izinli sayılmalarına karar vermiştir.

AMASYA :  "İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, hamile bayanların,  yüzde 40'tan yukarı engeli olan personelin, kronik (şeker, tansiyon, kalp, beyin)  hastalıkları olanların idari izinli sayılması kararı alınmıştır."

DENİZLİ :  "3 Temmuz 2017 pazartesi günü hava sıcaklığı 43 derece olacağından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalıkları olan personelimiz için 1 gün idari izinli olacaktır" .

OSMANİYE : Kamuda çalışan hamileler ve engelliler ile belgelendirmeleri halinde kalp, beyin, solunum sistemi, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlar ve kanser hastalarının yarın idari izinli sayılması kararının alındığı kaydedildi.

ÇANKIRI :  Valilikten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan  engelli ile hamilelerin, ilde hava sıcaklığının artması nedeniyle bugün idari  izinli sayıldığı belirtildi.

MUĞLA : Muğla’daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; hamile bayanlar, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 3 Temmuz 2017 Pazartesi günü idari izinli sayılacak”

Ankara hava durumu ürküttü! 40 dereceyi aşacak ve...

Son hava durumu! Bugün 40 derece alarmı verilen 16 il