BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Anka Kuşu, buza mı bastı?

Anka kuşu öyle bir yere indi ki.. Heyecanlanmamak mümkün değil. Son görüntüler ilginç.

Abone ol

NASA'nın pazartesi sabaha karşı Mars'a başarıyla indirdiği Phoenix'in (Anka Kuşu) son gönderdiği fotoğraflar, bilim insanlarına uzay aracının Kızıl Gezegen'in yüzeyinde aradığı buzu ortaya çıkarmış olabileceğini düşündürmeye başladı.

Bilim insanları, Phoenix'in dün gönderdiği fotoğrafların ardından, uzay aracının güçlü motorlarının iniş sırasında yüzey toprağını kaldırarak, buzu ortaya çıkarmış olabileceğini belirtiyorlar.

Asıl görevi Mars toprağını robot koluyla kazarak buz halinde olduğu sanılan suyu ve olası organik maddeler ile mikroskobik yaşam koşullarını bulmak olan Phoenix'in son gönderdiği fotoğraflardan, aracın altından görüntülenen birisinde, uzay aracının üç ayağından birisinin yanında buza benzer geniş bir parça dikkati çekiyor.



Yeni fotoğraflar bilim insanlarını heyecanlandırırken, buzun yüzeye yakın olduğu ve aracın robot kolunun kolaylıkla ulaşabileceği düşünülüyor.

Mars misyonunun baş bilimcilerinden Arizona Üniversitesi'nden Peter Smith, yeni görüntülerden sonra, “Bizim için neşe dolu bir gün” diye konuştu.