BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL

Anka gördü PKK bayrak dikemedi

Saldırıya hazırlanan PKK'lılar insansız hava aracı ANKA tarafından tespit edilerek büyük bir facianın önüne geçildi.

Abone ol
Terör örgütü PKK'nın Hakkâri'nin Şemdinli ilçesini ele geçirme planı boşa çıktı. A Haber Güvenlik Danışmanı Mete Yarar, 6 havan, 6 doçka ve 500 civarı teröristle Şemdinli"ye geldiklerini iddia etti.

Örgütün halkla devleti karşı karşıya getirme girişimi, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde engellendi. Zaman gazetesinde yer alan Şemdinli ilçe merkezindeki evlere militan yerleştirerek güvenlik güçlerine her evden ateş açılmasını planlayan PKK, şehrin etrafındaki tepelere de ağır makineli silahlar yerleştirmeyi hedefledi. Bir taraftan Şemdinli halkıyla devlet karşı karşıya getirilecek, diğer yandan güvenlik güçleri sürekli ateş altında tutulacaktı.

İLÇE MERKEZİNE PKK BAYRAĞI ASACAKLARDI

Devlet kurumlarını ele geçirmeyi planlayan teröristler, ilçe merkezine PKK bayrağı asacaktı. Bu planın hayata geçirilmesi için 70-80 kişilik bir terörist grup Şemdinli'ye geldi. Şehirde olağan dışı bir hareketlilik gözlemleyen güvenlik güçleri, bütün kepenklerin aniden kapatılmasından da şüphelendi. Daha önce güvenlik güçlerine teslim olan bazı PKK'lıların verdiği bilgiler de dikkate alınınca alarma geçildi. İnsansız hava araçları bölgeyi gözetim altına aldı. Terör örgütünün Kuzey Irak'taki kamplarından Türkiye'ye doğru bir hareketlenme tespit edildi. Aynı gün Şemdinli ilçesine 15 km uzaklıktaki Bağlar köyü Nehri bölgesinde de PKK'lılar yol kesme ve kimlik kontrolü eylemi yaptı. Örgütün, dikkatleri köylere çekerek sınır geçişini kolaylaştırma stratejisi izlediği anlaşılınca iki yönlü operasyon başlatıldı.

KÖYLERE GİZLENDİLER

Özel timler, 6 yıl aradan sonra, Türkiye-İran ve Irak üçgenini kapsayan Derecik ve Anadağ arasında bulunan derin vadiye indi. Bölgedeki teröristlerden 15'i etkisiz hale getirildi. Helikopterler ve savaş uçakları da, ANKA'ların belirlediği hedeflere bomba yağdırdı. Şemdinli'nin etrafındaki tepelerde konuşlanmak üzere Kuzey Irak'tan yola çıkan terörist unsurlar, amaçlarına ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Şemdinli'nin etrafındaki alanlarda sıkışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında ise bir haftadan beri çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Kuzey Irak'a kaçmaları halinde imha edileceklerini düşünen teröristler, köylere gizlenerek bölgede kalmayı tercih ediyor. 

İRAN, IRAK VE SURİYE'DEN "SURİYE'YE KARIŞMA" MESAJI

Öte yandan Sabah gazetesinde Şemdinli hakkında çarpıcı bir tespit yer aldı. A Haber Güvenlik Danışmanı Mete Yarar Şemdinli'deki provakasyon girişimleriyle ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. İran'ın öncülüğünde Irak ve Suriye'nin PKK'ya destek verdiğine dikkat çeken Yarar, şunları söyledi:

6 HAVAN 6 DOÇKA 500 CİVARI TERÖRİST

"Şemdinli'de Suriye'deki olayların benzerini yaratıp 'Kendi ülkeni kontrol edemiyorsun. Başka ülkelerin içişlerine neden karışıyorsun' algısı yaratmak istiyorlar. Örgütün amacı küçük bir yerin, askeri birliğin ya da devlet dairelerin kontrolünü ele geçirip PKK bayrağı dikmek. İlk kez bu kadar kalabalık bir grupla saldırı yapıyor. 6 havan, 6 doçka 500 civarı terörist.

150 ASKERİ ÖLDÜRMEYİ PLANLIYORLARDI

150 askeri öldürmeyi 50 askeri kaçırma hesapları yapıp kaos yaratmak istiyorlar. Bir başkaldırı hareketi planlanıyor. Türkiye akıllıca hareket edip, bu oyunu deşifre etmeli. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Güvenlik Zirvesi'nde ishitbarat örgütlerinin getirdiği bilgileri, belgeleri ve gelişmeleri kontrollü bir şekilde kamuoyuyla paylaşarak planı bozmalı. Türkiye'nin Suriye konusunda üstlendiği rolden rahatsız olan bazı Avpura ülkelerinin de bunu açıktan olmasa da desteklediği çok açık bir gerçek."