BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Aniden bastıran yağmur İzmir'i felç etti!

İzmir'de kuvvetli sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte akşam saatlerinde ani bastıran sağanak nedeniyle bazı evleri, yolları ve alt geçitleri su bastı.

Abone ol

İzmir’de, hızla bastıran sağanak yağış dakikalar içerisinde cadde ve sokakları dereye çevirerek, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Dün sabah saatlerinde başlayan yağışlar nedeniyle Kemer Alt Geçidi trafiğe kapandı. İtfaiye ekipleri, alt geçitte mahsur kalan araçları ve sürücüleri kurtardı.

Minibüsüyle Kemer Alt Geçidi'nde mahsur kalan Ahmet Kıyak, "Bir anda bastırdı, burası su doldu yavaş yavaş geçerken, motor su aldı, halimizi görüyorsunuz perişan olduk." ifadelerini kullandı.

Konak'taki Cengiz Topel Mahallesi'nde sağanağın etkisiyle yağmur sularının taşıdığı kumlar caddeye doldu. Çok sayıda araç toprağa gömüldü. Vatandaşlar araç içinde mahsur kalan insanları kurtarmaya çalıştı.

3 KADIN SON ANDA KURTARILDI

Konak ilçesine bağlı Boğaziçi semtinde de bazı evleri su bastı, vatandaşlar evlerindeki suyu tahliye etmek için yoğun çaba sarf etti.

Levent Caddesi'nde bulunan bir evin bahçe duvarı sel suları nedeniyle yıkıldı. Evde bulunan 3 kadın boğulmak üzere iken yakınları tarafından son anda kurtarıldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadınların tedavileri sürüyor.

Evleri su altında kalan Mikail Çamlı, yağmurun aniden bastırdığını belirterek, "Sel, komşunun bahçesinde afet gibi geldi, duvar yıkılınca biz burada müdahale etmeye çalışıyorduk. Eşim, annem ve kardeşim, suyun içinde kaldı bir anda. Onlara müdahale ederken kapılar kapandı, su içerde kaldı. Burası göl haline geldi, yaşam mücadelesi verdik." dedi.

Annesi Rasime Çamlı, eşi Leman Çamlı ve kardeşi Halide Serbest'in su yuttuğunu ve çağırdıkları ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını aktaran Çamlı, "Bilmiyoruz durumlarını. Su benim belimdeydi, 1 metreden fazlaydı, zaten duvarlarda izi var. Evin içi su doldu, 1,5 metreye yakındı, boğulacaklardı. Buraya müdahale olması lazım. Bahçe su dolunca duvar patladı. Duvar patlayınca bizim burasını su aldı. Eşim suya düştü." diye konuştu.