BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  GÜNCEL

Angry Birds yapımcısından yeni oyun: Amazing Alex

Angry Birds bilgisayar oyununun yapımcısı Rovio, Amazing Alex adında yeni bir oyun çıkarıyor.

Abone ol

Angry Birds bilgisayar oyununun yapımcısı Rovio, Amazing Alex adında yeni bir oyun çıkarıyor.

Bu, Rovio'nun 2009 yılından bu yana çıkardıpı ilk oyun.

Daha önceki oyun serileri bir milyardan fazla kez indirilen yapımcının yeni oyunu çok yakından takip edilecek gibi görünüyor.

Amazing Alex oyununda, oyuncuların, hedefe ulaşana kadar, ekrandaki nesneleri her nesnenin diğeri üzerinde belli bir etkisi olacak şekilde dizmesi gerekiyor.

Bir uzmana göre firmanın daha önceki başarısını yakalaması güç olabilir.

Rovio'nun diğer oyunlarından farklı bir şekilde Finli şirket Amazing Alex oyununu kendisi üretmedi.

Oyun, daha önce, oyuncuların ana karaketere oyuncaklarını kurtarması için yardım ettiği bir fizik oyunu olan Casey's Contraptions olarak biliniyordu.

Bu oyun, 2011 yılında California'da bulunan bağımsız oyun yapımcısı Noel Llopis ve merkezi Washington'da bulunan oyun stüdyosu Mystery Coconut tarafından çıkarılmıştı.

Çizgifilm yapımcısı Heath Robinson tarafından çizilen acayip makineler ile 1980'lerin televizyon programı MacGyver'in doğaçlama bulgularını kullanan oyun piyasada olumlu karşılanmıştı.

Ancak, hiçbirzaman hit olamadı.

Oyunu geliştirenler fikri mülkiyet hakkını bu yılın başında Rovio'ya sattılar. Bunun ardından oyun Apple'ın iOS mağazalarından kaldırıldı.

Alex geliyor

Rovio, grafiklerinde ve oynama biçiminde küçük bir değişiklik yaparak, oyunu iOS ve Android ortamlarında yeniden sundu.

Şirket, twitter mesajı ile, PC, Mac ve Windows cep telefonları için de benzer bir uygulamanın geliştirileceğini söyledi.

Şirket, Angry Birds sezon oyununda yaptığı gibi, iPhone ve iPad sahiplerinin oyunu kısa süreliğine bedava indirmelerini sağlayarak piyasada ilgi toplamaya çalışıyor.

Ancak IHS Screen Digest'ten Jack Kent, bunun satışları etkileyip etkilemeyeceğini söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

Kent, "Zynga gibi daha büyük oyunlar çıkaran şirketlere baktığınızda, mevcut kullanıcıları yeni çıkaracakları oyunlara taşıyabilmek için CityVille gibi ana markaları kullandıklarını görüyorsunuz. Ve bunda da başarılı oldular" dedi.

Kent "ancak Rovio'nun cep telefonu üzerinden bunu yapıp yapamayacağı net değil. Özellikle benzer sosyal bağları olmayan Angry Birds gibi bir oyundan - rahat bir oyun ancak daha geniş bir sosyal ağa bağlı olmak zorunda değilsiniz" diyor.

Hareket sensörleri

Rovio'nun 2011 yılı finansal raporuna göre şirket geçen seneki satışlarından 75.4 milyon euro kazandı.

Rapora göre, kazancın yüzde 30'u yan ürünlerden ya da oyuncak, kıyafet ve oyun parkları gibi ürünler için üçüncü taraflar ile yapılan anlaşmalardan sağlandı.

Kent, eğer Amazing Alex tutulursa, Rovio'nun bu alandaki başarısının benzerleri tarafından izleneceğini söylüyor.

Ancak Rovio sadece yeni oyununa odaklanmıyor.

Oyun sitesi IGN'e yaptığı açıklamada, yayıncı Activision ile ilk üç Angry Birds oyununu Xbox 360, Playstation 3 ve Nintendo 3DS ile birlikte bir paket olarak çıkarmak için anlaştığını söyledi.

Şirket, Sony ve Microsoft aletleri için çıkan versiyonların Move ya da Kinect hareket sensörleri ile kontol edilebileceğini söyledi.

Ancak şirket, oyunlarında benzer bir özellik kullanmayı planlayan Wreckateer gibi diğer yapımcılar ile rekabet içinde olacak.