BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  MAGAZİN

Angelina Jolie zorla menopoza girdi!

Angelina Jolie yumurtalıklarını aldırdı ve mecburen erken menopoza girdi İşte sebebi...

Abone ol

Dünyaca ünlü aktris Angelina Jolie, göğüs kanserinden korunmak için göğüslerindeki dokuları aldırmıştı. Ünlü yıldız şimdi de yumurtalıklarını ve fallop tüplerini aldırdığını, bu yüzden de erken menapoza girdiğini açıkladı.

AMELİYAT OLDU

39 yaşındaki yıldızın kaleme aldığı ve New York Times’da dün yayınlanan yazıda, “Genetik testler sonucunda, yüzde 87 olasılıkla göğüs kanseri olmama sebep olacak BRCA1 genine sahip olduğum ortaya çıkmıştı. 2 hafta önce ise, aynı genin yüzde 50 olasılıkla yumurtalık kanserine sebep olabileceğini öğrendim. Bu yüzden de ameliyat olmaya karar verdim” diye yazdı.

“ZORLA MENAPOZA GİRDİM”

Radikal'in çeviri haberine göre Jolie bu seferki ameliyatın masektomiden daha az karmaşık bir süreç olduğunu, ancak etkilerini daha ağır şekilde hissettiğini yazdı. “Bu ameliyat sonrasında kadınlar zorla menapoza giriyor. Bu yüzden de kendimi fiziksel ve duygusal olarak ameliyatın sonuçlarına hazırlıyordum. Doktorlarla seçeneklerim hakkında görüştüm, çözümü alternatif tıpta aradım. Östrojen ve projesteron hormonlarımı yenileyebilmek için çözümler aradım. Ancak bunların hepsi için birkaç aya ihtiyacım vardı.”

angelina-jolie.jpg

Makaleye göre 2 hafta önce test yaptıran Jolie’nin iltihaplanma değerleri yüksek çıktı. Bunun üzerine ise doktorlarıyla bir araya gelen Jolie, ameliyat için beklemekten vazgeçti. Bir an önce ameliyat olmaya karar veren Jolie haberi aktör eşi Brad Pitt’e verdi ve Pitt Fransa ’dan uçağa atlayarak eşinin yanına geldi.

Doktorları, yumurtalıkları ve fallop tüpleri alınan yıldızın bir yumurtalığında iyi huylu bir tümör bulundu. Diğer dokularında ise herhangi bir soruna rastlanmadı. Jolie ameliyat sonucunda menapoza girdiğini belirtti.