BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Andımız üzerinden yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Andımız’la ne alıp veremediğiniz var. Çocuk ’çalışkanım’ diyor. Ama asıl yasaklamak istediği şu: Tür...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Andımız’la ne alıp veremediğiniz var. Çocuk ’çalışkanım’ diyor. Ama asıl yasaklamak istediği şu: Türküm. Bunu söyleyemiyor. Bir sürü kılıf uyduruyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, okullarda okutulan andın kaldırılması konusu üzerinden Başbakan Erdoğan’a yüklendi. CHP lideri şöyle konuştu:
"Konulan paketin demokrasiyle ilgisi olmadığını ifade ettik. Demokrasi kılıfı içinde andımızı da kaldırdılar. Neymiş, ‘bu soğuk savaş dönemlerinin andı’ymış. Birinci yalan. 1933’te soğuk savaş diye bir kavram yoktu. 1940-1990 dönemlerinin tabiridir soğuk savaş. İkinci büyük yalan ise ‘çocukları formatlıyorlar’. Ne öğretiyorlar çocuklara, doğruluğu öğretiyorlar. ‘Doğruluk dediniz de ne oldu, yolsuzluk yaptılar’ diyorlar. Kendisini tarif ediyor…
’Doğruyum, çalışkanım’. Ne alıp veremediğiniz var. Çocuk ’çalışkanım’ diyor. Ama asıl yasaklamak istediği şu: ’Türküm’. Bunu söyleyemiyor. Bir sürü kılıf uyduruyor. Yahu yiğit adam ol, daha doğrusu adam ol. Neyi yasaklamak istiyorsan çık milletin önüne söyle."
Birlik beraberlik mesajları da veren Kılıçdaroğlu, CHP’nin geçmişte yaşadığı bölünmeler ve ayrılıklar yüzünden Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlıklarını kaybettiğini söyledi.
(İHA)