BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

’Esmer şeker’e dikkat !

Diyetisyen Gizem Şeber, esmer şekerin beyaz şekere oranla daha sağlıklı olmasına rağmen fazla kullanıldığında aynı etkiyi oluşturduğunu söyl...

Abone ol

Diyetisyen Gizem Şeber, esmer şekerin beyaz şekere oranla daha sağlıklı olmasına rağmen fazla kullanıldığında aynı etkiyi oluşturduğunu söyledi.
Esmer şeker ile beyaz şekerin kalori oranının hemen hemen aynı olduğunu belirten Diyetisyen Gizem Şeber, "1 gram beyaz şeker 4 kalori, 1 gram esmer şeker 3.6 kalori. Yani 1 gram beyaz şeker yerine 1.5 gram esmer şeker tükettiğinizde beyaz şekerden aldığınız kaloriden daha fazla kalori almanıza neden oluyor" dedi. Şeber, esmer şekerin beyaz şekere oranla daha sağlıklı olduğunu, ancak fazla kullanıldığında aynı etkiye neden olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Sanki esmer şeker yendiği zaman kilo alınmayacak ya da sağlık sorunu ortaya çıkmayacak gibi bir algı var. Oysa durum öyle değil. Esmer şekeri de fazla tükettiğiniz zaman beyaz şeker etkisi yapıyor. Bu nedenle şeker tüketiminde esmer ya da beyaz şeker olsun mutlaka dikkat edilmeli."
(İHA)