BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,74
ALTIN 2.388,83
HABER /  DÜNYA

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLİ SÜRECİ DEĞERLENDİRDİ

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Altan, çözüm sürecinin çok hassas bir süreç olduğunu belirterek, “Herkesin sözlerine, davranışların...

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Altan, çözüm sürecinin çok hassas bir süreç olduğunu belirterek, “Herkesin sözlerine, davranışlarına dikkat etmesi gerekiyor” dedi.
Anadolu Ateşi’nin Antalya Gloria Arena’daki gösterisini izleyen Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Alparslan Altan, gösterinin ardından İHA’nın sorularını yanıtladı. Türkiye’de yaşanan süreci değerlendiren Altan, şöyle konuştu:
“Şu an yaşanan süreç Türkiye açısından önemli. Bugün bazı gazetelerde istatistiklere yer verilmişti. Şimdiye kadar şehit sayıları, kaybedilen insan sayıları ve yaşanan bir sürü Türkiye açısından sorun teşkil eden gelişmeler vardı. Bu süreç çoğu çevre tarafından olumlu karşılanıyor. Bizim bakışımızla bu sürecin başarıyla sonuçlanması halinde ülkemizde çok büyük bir problemin halledilmiş olacağı ve ülkemizin daha çok kalkınacağı, daha çok gelişeceği, hukuk alanında, yargı alanındaki sorunların daha aza ineceği ve dolayısıyla ülkemizin enerjisini kalkınmaya; modernleşmeye ve dünyayla bütünleşmeye yönelteceği yönünde, dolayısıyla olumlu bir gelişme olarak görüyoruz ve biz de olumlu bir şekilde sonuçlanması beklentisiyle izliyoruz”

"BU HASSASİYETE UYGUN DAVRANMAK GEREKİYOR"
Altan, “Siyasilerin nasıl davranması süreci iyi yönde etkileyebilir?” şeklindeki soruya şöyle karşılık verdi:
”Süreç çok hassas bir süreç ve dolayısıyle bu hassasiyete uygun davranmak gerekiyor. Özellikle bu süreç siyasi çıkar hesapları yapılabilecek veya bu tür hesaplarla kamuoyunun yönlendirilebileceği bir süreç değil. Dolayısıyla bu hassasiyete uygun davranılması gerekiyor. Mutlaka sorunlar yaşanacaktır. Çünkü çok büyük ve yönlü bir sorun. Bu sorunların da diyalogla, uzlaşmayla ve karşılıklı anlayışla aşılması gerekiyor.Herkesin sözlerine, davranışlarına dikkat etmesi gerekiyor.”
(İHA)