BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Anayasa da dayanamadı çatladı

Bakan Atilla Koç, anayasanın CHP'ye dayanamayıp çatladığını söyledi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Bakan Koç, Halktan kaçan "halksızlara", milletten kaçan "milletsizlere" karşı, köylülerden Allah’a sığınmalarını isteyen Bakan Koç, halktan ve milletten kaçışın olmayacağını, cumhurbaşkanını da halkın seçeceğini söyledi.

AK Parti’nin cumhurbaşkanının seçilmesi için muhalefete birçok seçenek sunduğunu kaydeden Bakan Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanını biz seçelim dedik ’hayır’ dediler. Beraber seçelim dedik ’hayır’ dediler. O ’hayır’, bu ’hayır’. Artık Anayasa Mahkemesi de dayanamadı çatladı. Onlar da onlara ’hayır’ dedi. Anayasa Mahkemesi uyuşmanın, halkla uyuşmama olduğunu anladı ve 5’e 6 ellerini kaldırdılar. Çünkü burada millet vardı, halk vardı. Onların nesi vardı?
Büyük bürokrasi partisi vardı. Bu büyük bürokrasi partisinin koalisyon ortağı olmaya çalışan bazı partiler gitti. Bir kısmı da 22 Temmuzdan sonra gidecek. Hakimiyet sizin olsun. Hakimiyet bürokrasinin olması."

EKONOMİ VE TURİZM İYİ YOLDA
Bakan Koç, ekonomi ve turizmdeki elde edilen başarıların artarak devam ettiğini belirterek, "Türkiye’de İMKB seçimlerden sonra 50 bin endeksini aşacak. Haziran ayının turizm gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17’nin üzerinde artış gösterdi. Seçimlerden sonra göreceksiniz turizmde 2006 yılı oranlarını geçtiğimiz gibi 2005’deki oranı da geçeceğiz. Her alanda rekor üstüne rekor kırıyoruz" diye konuştu.

ÖFKEMİZE HAKİM OLALIM
Milli birlik ve beraberlik için halkın öfkesine hakim olması gerektiğini de vurgulayan Bakan Koç, öfke ile kalkmanın, kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet öfkemiz var ama öfkemiz kime? Öfkemiz terör örgütü PKK’ya, öfkemiz terör örgütü PKK’ya destek verene. Ama öfkemiz Siirtliye değil.
Öfkemiz Diyarbakırlı’ya değil. Öfkemiz Vanlıya değil. Çünkü onlar da Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşlarıdır. Bunu yapmazsak bölünürüz. İddia ediyorum şu ay yıldızlı bayrağı bizden daha şerefli dalgalandıran başka parti yok."