BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Merkelin Kıbrıs pişmanlığı

Avrupa Birliği hatasını gördü ama iş işten geçti. Merkel Rumlar'dan yana şikayetçi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kıbrıs Rum yönetiminden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Merkel, “İç sorunlarını çözememiş bir ülkeyi Avrupa Birliği’ne almamalıydık” dedi.

Dönem başkanlığını 1 Temmuz’da Portekiz’e devreden Almanya’nın başbakanı Angela Merkel, kendi başkanlıkları dönemini Parlamento’nun Avrupa Komisyonu toplantısında değerlendirdi.

Merkel, Sol Parti Meclis Grubu AB Genişleme Grubu Görevlisi ve AB Komisyonu üyesi Prof. Hakkı Keskin’in sorusu üzerine, Kıbrıs’ın AB üyeliğinin hata olduğunu söyledi.

Kıbrıs konusunun gerçekten çok zor bir konu olduğunu ifade eden Merkel, tüm çabalarına karşın gerek “Kıbrıs devleti” gerekse Türkiye’nin kendi çizgilerini aynen koruduklarını söyledi.

Merkel, “Ancak bu görüşmeler göstermiştir ki, bundan sonra kendi iç sorunlarını çözmemiş hiçbir ülkenin AB üyeliğine alınmaması gerekir, aksi takdirde Kıbrıs örneğinde de görüldüğü gibi, üye olan ülke çözüm getirebilecek gelişmeleri engelleyebilmektedir” dedi.

Merkel, bir başka soru üzerine, AB dönem başkanlığı döneminde Türkiye ile iki yeni müzakere konu başlığının görüşmeye açıldığını ve Türkiye ile ucu açık üyelik görüşmelerinin sürdürüldüğünü de kaydetti.