BIST 10.063
DOLAR 32,37
EURO 34,85
ALTIN 2.397,79
HABER /  POLİTİKA

Anavatandan geri dönüş kararı

22 Temmuz'dan önce DP ile birleşemeyince seçimlere girmeyen Anavatan Partisi'nin yerel seçimlere tek başına katılacağını açıklandı...

Abone ol

ANAVATAN MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu)ve İl Başkanları Toplantısı'nın ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, ''Anavatan Partisi, yerel seçimlere tek başına katılacak, donanımlı ve belediyeciliği bilen, deneyimli adaylarıyla başarılı olacaktır'' denildi.

ANAVATAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün MKYK üyeleri ile il başkanları, genel merkezde bir araya geldi. Toplantının ardından hazırlanan bildirgede, Türkiye'nin iktidar ile ana muhalefet partisinin, ''post kavgasının'' dayattığı gündemlerle uğraşmaktan kendi gerçekliğiyle yüzleşemediği savunuldu.

Milletin değerleri ve kılık kıyafeti üzerinden yürütülen bu kavganın, yerel seçimler öncesinde sahneye konulan bir senaryodan ibaret olduğu ileri sürülen bildirgede, şunlar kaydedildi: 'Siyaset kıyafetle değil, zihniyetle yapılır. Milletin değerleri sömürülerek oynanan bu oyuna bir an evvel son verilmelidir. Çünkü olan, kamplaşmaya sürüklenen millete olmaktadır. Türkiye, gerçek gündemleri üzerinden konuşma imkanı bulamamaktadır. Türkiye, işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu, eğitim sistemini ve insanın sefaletini konuşamamaktadır.

Diğer yandan, yaklaşmakta olan yerel seçimler de ne yazık ki AKP ve CHP'nin bilinçli olarak ürettiği gerilimler üzerinden hayata geçirilmek istenmektedir. Yerel seçim meydanları, belediye hizmetlerinin, projelerinin ve adayların yarıştığı meydanlardır. Daha önce Mudanya toplantımızda startını verdiğimiz yerel seçim hazırlıklarımız, bugünkü MKYK ve il başkanları toplantımızda gözden geçirilmiştir. Anavatan Partisi yerel seçimlere tek başına katılacak, donanımlı ve belediyeciliği bilen, deneyimli adaylarıyla başarılı olacaktır.''