BIST 10.279
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.412,10
HABER /  DÜNYA

Amr Musa umutsuz!

Amr Musa, İsrail'de dün yapılan erken genel seçimlerin “yeni hiçbir şey getirmediğini” söyledi.

Abone ol

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, İsrail'de dün yapılan erken genel seçimlerin “yeni hiçbir şey getirmediğini” söyledi.

Musa, başkent Hartum'da gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail seçimlerini Başbakan Vekili Ehud Olmert'in liderliğindeki Kadima Partisi'nin kazanmasına atıfta bulunarak, “Kudüs meselesinden vazgeçmek, Batı Şeria'da İsrail'in askeri varlığını ve tek taraflı sınırını kabul etmek söz konusu değil” dedi.

“Birçok kimse seçimlerden sonra yeni (olumlu) hiçbir şey olmayacağını düşünüyor” diyen Musa, Arap dünyasını “her türlü ihtimale” hazır olmaya da çağırdı.

VELİD MUALLİM

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de, İsrail'deki seçim sonuçlarının “tahmin edilebilir” olduğunu ifade ederek, “Artık önemli olan, koalisyonun nasıl olacağı ve bu koalisyonun barışçı bir yol izleyip izlemeyeceğini görmek” dedi.
Arap Birliği zirvesi dolayısıyla Hartum'da bir araya gelen ve bugün çalışmalarını tamamlayan Arap Birliği'nin kararlarından birinde, ”Zirve, İsrail'in, Doğu Kudüs dahil, 1967'de işgal edilen topraklarda aldığı ve almayı planladığı her türlü tek taraflı ve kısmi çözüm ya da önlemi reddeder” ifadesi yer almıştı.

Zirve kararında, “Birlik, bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasını imkansız hale getirecek türden tek taraflı bir sınırın çizilmesi planı ve Filistin'in nihai statüsüyle ilgili müzakerelerin sonuçlarını önceden belirlenmeye çalışılması girişimlerini de reddeder” denilmişti.

Hartum'daki zirveye katılan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da Olmert'e Filistinlilerden tek taraflı ayrılma planından vazgeçme çağrısında bulunmuş ve “İsrail'deki seçimlerin sonuçları, Olmert'in tek taraflı biçimde İsrail sınırını çizme planından vazgeçmemesi halinde, hiçbir şeyi değiştirmeyecek” demişti.