İstanbul Saraçhane canlı izle! Ekrem İmamoğlu bombaladı liderlerin her satırı olay konuşmaları

Abone ol

İSTANBUL Saraçhane'deki Ekrem İmamoğlu mitinginin her anı bombaydı. Saat 17.20'de Ekrem İmamoğlu'nun konuşması ile başlayan mitingde en ateşli konuşmayı Ali Babacan yaparken, en ilginç olay da Meral Akşener ile yaşandı. Mitinge hastane randevusu olan 6'lı masa lideri Temel Karamollaoğlu ise katılmadı. İşte Saraçhane mitinginden yansıyanlar.

İSTANBUL Saraçhane'deki Ekrem İmamoğlu mitingi 6'lı masanın seçim startı gibi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 'ahmak davasında' verilen karara tepki için yapılan mitinge 6'lı masadan 5 lider katıldı. Temel Karamollaoğlu sağlık sebebiyle gelemezken partisinden temsilci yolladı. 6 partinin liderleri Saraçhane'de toplananların karşına Ekrem İmamoğlu ile birlikte geldi.  Miting meydanına dolanların ellerinde parti bayrakları yerine sadece Türk Bayrakları vardı. Çok büyük bir kalabalığın toplandığı Saraçhane mitinginden notlar şöyle:

Sadece Meral Akşener bunu yaptı

Saraçhane mitinginde ilk olarak Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı. Liderler ise kürsüye partilerinin baş harflerine göre alfabetik sırayla geldi. Liderlerin anonslarını yapan ise Ekrem İmamoğlu oldu. En son kürsüye çıkan Meral Akşener en kısa konuşmayı yaptı ama tavrıyla mitinge damga vurdu. Ekrem İmamoğlu Akşener'i anons edip kenara çekilmek isteyince, Meral Akşener hemen onu durdu. Akşener, 'Burdan ayrılma senin için burdayız' deyip konuşması boyunca Ekrem İmamoğlu'nu yanında tuttu. Bunu CHP genel başkanı dahil hiç bir lider yapmadı. Meral Akşener en kısa konuşmayı yapsa da sloganlık 3 mesaj verdi:
*Saray sizinse Saraçhane bizimdir.
*Zulum sizinse sandık bizimdir. 
*Geldikleri gibi gidecekler

En uzun Ahmet Davutoğlu konuştu

Saraçhane mitinginde en uzun konuşmayı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yaptı. Davutoğlu "Korkmadık, korkmuyoruz kormayacağız. Tehditlerinize boyun eğmeyeceğiz." sözleriyle alkış aldı. 

Ahmet Davutoğlu konuşması için tıklayın

En ateşli konuşma Gültekin Uysal'ın dı

Saraçhane mitinginde 3. sırada kürsüye gelen DP Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal en ateşli ve haraketli konuşmayı yapan isim oldu. AK Parti'yi hedef alan konuşmasında şunları söyledi:
*"Bilsinler ki bu kararın nokta kadar milletin vicdanında bir karşılığı yoktur. Bu kararı alanları biliyoruz."
*Bakmayın isimlerinin Adalet partisi olduğuna adaletleri batalı çok oldu. Adınız ak olacağına alnınız ak olsaydı. Bu kararı alanlar başı dik bir şekilde dolaşamayacaklar. 

Ali Babacan Demirtaş'la alkış aldı

6'lı masa lideri Ali Babacan 2. sırada Saraçhane mitingi kürsüsüne çıktı. "Ekrem İmamoğlu ve Canan Karatay'a verilen kararı red ediyorum" diyen Ali Babacan, "Selahattin Demirtaş'a verilen kararı red ediyorum" deyince kalabalıktan alkış aldı. Ali Babacan "Devlet iradesini görmezden gelene sandıkta cevabı vereceğiz. Türkiye 1'den büyüktür, 85 milyon 1'den büyüktür" dedi. 
Ali Babacan'ın konuşmasının tamamı için tıklayın

Kemal Kılıçdaroğlu : Adalet ya gelecek ya gelecek

Ekrem İmamoğlu hapis cezası aldığı gün Almanya'da olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok eleştirilmişti. Saraçhane mitinginde kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu 10 maddelik bir konuşma ile işi bitirdi. "Hiç bir güç Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmetten alıkoyamaz diyen Kılıçdaroğlu "Göndereceğiz hiç endişe etmeyin, 6'lı masa kararlı" dedi. 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması için tıklayın

Ekrem İmamoğlu kırmızı beyaz kravatlıydı

Saraçhane mitingi için saat 16.00'a randevu verilmişti. Ancak miting ancak Saat 17.20'de Ekrem İmamoğlu'nun konuşması ile başladı. Ekrem İmamoğlu kürsüye Türk bayrağı renklerini taşıyan kırmızı beyaz bir kravatla çıktı. Konuşmasından sonra kürsüden inmeyen Ekrem İmamoğlu 6'lı masa liderlerini tek tek anons eden isim oldu. 
İmamoğlu konuşmasının detayları için tıklayın!

İmamoğlu ve liderler alana geldi

İstanbul Saraçhane mitingin alanına Ekrem İmamoğlu ve liderler saat 17.15'te geldi. Önce saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. 

İstanbul Saraçhane mitingine dün Almanya'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere 6'lı masadaki tüm 5 parti lideri katılıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı.

Mansur Yavaş dahil 10 Belediye Başkanı 

Ekrem İmamoğlu'na destek mitingine Millet İttifakı Belediye Başkanlarından 10 tanesi katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da oradaydı. 

Alan tamamen doldu

Saraçhane'deki mitingi hayli kalabalık oldu. Miting alanı saat 16.00'da tamamen dolmuştu. Sonradan gelenlerin alana girişi mümkün olmadı, kalabalık sokaklara taştı. 

6'lı masadan bir lider Saraçhane'de yoktu

İstanbul Saraçhane'deki mitingde 6'lı masa 'sağlık' firesi verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu mitinge katılmadı yerine temsilci yolladı. Temel Karamollaoğlu daha önceden ayarlanan bir hastane randevusu olduğu için katılamadığını belirtip şu twiti attı:

EKREM İMAMOĞLU AHMAK DAVASI KARARI NE?

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine 'ahmak' dediği iddiası ile yargılandı. Ekrem İmamoğlu lafının Süleyman Soylu'ya olduğunu söylese de savcı YSK üyelerine hakaret konusunda ısrarlı davrandı. 14 Aralık 2022 çarşamba günü yapılan son duruşmada mahkeme heyeti Ekrem İmamoğlu'nu 'ahmak' davasında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı ve siyasi yasak getirdi. 

İstanbul Saraçhane'de dün ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son karar duruşmasına katılmamıştı ve haberi Saraçhane'de beklemişti. İmamoğlu'nun çağrısı ile Saraçhane'ye çok sayıda İstanbullu akın etmişti. Ekrem İmamoğlu karar açıklanınca kalabalığa seslenmişti ve yanında partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değil İyi Parti Lideri Meral Akşener bulunmuştu. 

Saraçhane'deki mitingde Ekrem İmamoğlu'ndan çok Meral Akşener'in tavrı ve konuşması öne çıkmıştı. Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayını ilan eder gibi bir konuşma yapmıştı. 

Günün Önemli Haberleri