BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Amorf nedir anlamı ne Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'yi ona benzetti

Amorf nedir anlamı ne? Cumhurbaşkanı Erdoğan Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenlerinde CHP'yi amorfa benzetti. Herkes google'dan amorfun anlamını aramaya başladı. Peki nedir bu amorf nerede kullanılıyor?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Kasım anma töreninde yaptığı konuşmada CHP'yi amorfa benzetti. Herkes amorfun ne demek olduğunu merakla aramaya başladı. Gelin öncelikle Erdoğan'ın ne dediğine bakalım.

Erdoğan'ın 'CHP gibi amorf bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz' sözlerinden sonra herkes amorf'un anlamını merak etti ve Google'da en çok aranan kelime oldu. Peki amorf nedir? İşte cevabı

AMORF NEDİR ANLAMI NE? 

Amorf, şekilsiz anlamında kullanılmaktadır. Ama bazen tıbbi terim olarak farklı anlamlarda da kullanılabilmektedir. Birçok insanın hayatında ilk defa duyduğu bir terim olan amorf, kristal yapıya sahip olmayan tüm katı davranışlı maddeler için kullanılan bilimsel bir ifadedir.

Çocukluğumuz sevimli anılarında kalan pamuk helva da esasen amorf yapılı bir maddedir. Zira katı gibi görünmesine karşın pamuk helva kristalize olmadığından dolayı amorf olarak nitelendirilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra amorf google'da bir anda aranmaya başladı. Amorfun sözlükteki anlamı ise biçimsiz 

AMORF NEREDE KULLANILIR?

Kadınların en sık kullandığı kozmetik ürünlerinden biri olan ruj da amorf yapılı maddelerdendir. Yani diğer bir ifadeyle esasen belirli bir şekli yoktur. Cam da tıpkı pamuk helva ve ruj gibi kristalize olmayan yapısı ve şekilsiz haliyle amorf katı olan bir sıvıdır. Bilindiği üzere sıvıların bir şekli bulunmaz ve içine kondukları kabın şeklini alırlar.

AMORF SÖZLÜKTE NE DEMEK?

Peki amorfun sözlük anlamı ne? Sözlük anlamına baktığımız zaman amorf biçimsiz kelimesine karşılık geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Atatürk' cevabı sert oldu