BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Amerikadan Akhisara siyahi öykü

ABD'li basketbolcu Tyrone Nelson NBA hayalleri kurarken Akhisar Belediyesporlu oldu.

Abone ol

Basketbolun ana vatanı ABD'den ülkemize gelen sporcular arasında son derece ilginç öykülere rastlıyoruz.

Bu sezon ilk kez 2. Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor'un ABD'li pivotu Tyrone Nelson da feleğin sillesini yedikten sonra ekmek parası uğruna uzak denizlere yelken açanlardan. Akhisar'da 22.2 sayı ve 11.5 ribaunt ortalamalarıyla coşan Nelson, New Mexico St.Üniversitesi'nin en gözde oyuncusuyken, bir pizzacıyı soymakla suçlanınca hayatı karardı. Ve bu olay, NBA'de oynamayı hayal eden 2.06'lık pivotu binlerce kilometre öteye, Akhisar'a sürükledi.

Nelson'ı yakan olay, 24 Ağustos 2006'da New Mexico'nun Las Cruces kentinde yaşandı. Uzun boylu bir siyah tarafından soyulduğunu iddia eden pizza servis elemanı, polisin bir alışveriş merkezinde gözaltına aldığı Nelson'ı “suçlu” olarak teşhis etti. 2005-06 sezonunda New Mexico St'te 17.8 sayı, 8.7 ribaunt ortalamalarıyla yıldızlaşan Nelson, masum olduğunu söylemesine rağmen soygun ve organize suç iddiasıyla cezaevine kondu. Nelson, kefaletle serbest kalmasına rağmen, takımından da kesildi.

Olayın ardından, okuldaki koçu Reggie Theus'un kendisine sahip çıktığını belirten Nelson, “Kısa süreli uzaklaştırmanın ardından takımıma döndüm. Ancak o olay dengemi bozduğu için 2006-07 sezonu kötü geçti. NBA hayallerim suya düştü, adım lekelendi. Bir süre Texas'taki yarı profesyonel bir ligde oynadıktan sonra, Türkiye'den gelen teklifi kabul ettim. Akhisar'da olmaktan mutluyum. Yeni bir kültürü tanıyorum ve en sevdiğim iş olan basketbolu yapıyorum. Bu şansı iyi değerlendirip, kariyerimi en iyi noktaya çıkaracağım” dedi.

Akhisar Belediyespor Antrenörü Zafer Aktaş ise Tyrone Nelson'ın son derece centilmen ve başarılı bir sporcu olduğunu söyledi. ABD'de yaşadıklarının büyük bir talihsizlik olduğunu dile getiren Aktaş, “ABD'li bir arkadaşımın önerisi üzerine yaz aylarında gündemimize aldığımız Tyrone Nelson'ı, cd'lerini izledikten sonra transfer etmeye karar verdik. Tüm yasal sorunları aşıp, özel izinlerle Türkiye'ye getirmeyi başardık. Hem iyi oyuncu hem de iyi insan çıktı. Başına gelen olay kendisine atılmış bir iftiradan ibaret. Bence ülkesindeki adalet sisteminin hatasına kurban gitmiş. Gerçek yeri burası değil. Umarım bizde faydalı olduktan sonra üst seviye liglere gider” diye konuştu.