BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Amerikada kadın başkan olamaz

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD'de aday olmak için yarışan Hillary Clinton ve Barack Obama'nın başkan olamayacağını söyledi

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD'de Demokrat Parti'den aday olmak için yarışan Hillary Clinton ve Barack Obama'nın başkan olamayacağını söyledi.

Dünya meseleleri hakkındaki açıklamalarıyla çok tartışılan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bu kez ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili yorumda bulundu. Yarı resmî Mehr ajansının haberine göre Ahmedinejad, Hindistan ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine ABD'deki başkanlık seçimlerini değerlendirdi. Amerika'daki seçimlerin dünya meseleleri üzerine etkisi olmadığını söyleyen Ahmedinejad, bu seçimin İran için de bir değişikliğe yol açmayacağını kaydetti.

Demokrat Parti'de başkan adaylığı için yarışan Clinton ve Obama'ya şans tanımayan Ahmedinejad, Amerika'da bir zenci veya bir kadının başkan olamayacağını söyledi. İran lideri, ABD'de seçimlerin 'başka yöne' yönlendirildiğini savundu.

Mahmud Ahmedinejad; Pakistan, Sri Lanka ve Hindistan'ı kapsayan gezisini tamamlayarak bu sabah Tahran'a döndü.