BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Amerika bu adamı konuşuyor

ABD'de bir motel odasında baygın bulunan Michael Boatwright uyandığı anda kendisini İsveçli olarak tanıttı.

Abone ol

California eyaletinde 28 Şubat'ta bir motel odasında baygın bir halde bulunan Michael Boatwright, hastanede kendini İsveçli sanarak uyandı.  Şu an sadece İsveççe konuşabilen 61 yaşındaki adam, geçmişini hatırlamıyor.

KENDİSİNİ JOHAN EK OLARAK TANITTI

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, hastanın üstünde bulunan kimliğinde Florida doğumlu Michael Thomas Boatwright olduğu teyit edildi. Ancak geçmişini hatırlamayan hasta kimliğinde yazan bilgilere rağmen uyandığında kendisini Johan Ek isimli İsveçli olarak tanıttı. Üstelik sadece İsveççe konuşabiliyordu.

Doktorlar kendisine mart ayında 'Geçici Küresel Amnezi' adlı ender bir hafıza rahatsızlı teşhisi koydu. Fiziksel veya duygusal travma sonucu ortaya çıktığı düşünülen bu hastalığın özellikleri hafıza kaybı, ani ve planlanmamış bir yolculuk, olası yeni bir kimliğe bürünme olarak biliniyor.

BİR DÖNEM İSVEÇ'TE KESİNTİLİ ŞEKİLDE YAŞAMIŞ

Doktorlar işin içinden çıkamayınca polisler devreye girdi. 61 yaşındaki Boatwright'ın bilinçsiz bulunduğu otele tenis turnuvası için geldiği ihtimali üzerinde durulmaya başlandı. Hiç vakit kaybedilmeden hastanın geçmişi araştırmaya başlandı. Şimdiye kadar Michael Boatwright adına hiçbir kayıp ilanı olmadığı görüldü. İsveç resmi senetlerine göre hastanın 1981 ile 2003 yılları arasında kesintili bir şekilde İsveç'te yaşadığına dair bilgilere ulaşıldı. İsveç'le bir alakadarlığının bulunduğunu kanıtlansa da Boatwright'ın aile bağlarına dair detaylı bilgi bulunmadı.

AİLESİNE DAİR PEK İZ YOK

Örneğin kız kardeşi Michael Boatwright'ın 10 yıldır nerede olduğunu bilmediğini söyledi. İki kez evlendiği ve bir oğlu olduğu bilgisine rağmen eski eşlerinin izi bulunamadı. Eski arkadaşlarıyla iletişime geçilmeye çalışılınca ise hastanın, hiç birinin çok yakından tanımadığı ve uzun süredir konuşmadığı belirlendi.

İsveçli birkaç tanıdığı salı günü verdikleri raporda Boatwright'ın Ortaçağ tarihine ve turnuvalara düşkün biri olarak anlattılar. Tanıdıklarından biri olan Olof Sahlin, Boatwright için "iyi, sempatik ve zırh içinde iyi bir dövüşçü," olarak tanımladı.

HAYATA NASIL ALIŞACAĞI MERAK KONUSU

Michael Boatwright aynı zaman da günlük işlerini sağlayacak bilgilerden de mahrum. Parayı nasıl kullanacağını, toplu taşıma araçlarına nasıl binileceğini veya geçici yaşam alanı nasıl bulabileceği hakkında bir fikri yok. İsveççe kendini anlatmaya çalışan Boatwright'ın ne bir geçim kaynağı ne de sigortası var. Çin banka hesapları olan hastanın hesabında sadece 7 dolar var. Durumunun nasıl ilerleyeceğini bilmeyen doktorlar belli bir süre sonra onu daha fazla hastanede tutamayacaklar. Vakasını bir sosyal yardım uzmanının devraldığı Johan Ek yani Michael Boatwright'ın hayata nasıl alışacağı bir soru işareti.