BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

Ameliyatlı hasta mahsur kaldı!

Ameliyatlı 85 yaşındaki Fatma Acay, bir hemşire ve 1 hasta bakıcı ile hastane asansöründe mahsur kaldı.

Abone ol

Diyarbakır'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2 gün önce kalçasından ameliyat edilen ve bugün Yoğun Bakım servisinden normal servise çıkarılan 85 yaşındaki Fatma Acay, bir hemşire ve 1 hasta bakıcı ile hastane asansöründe mahsur kaldı.

Kat arasında kalan asansör kabininin kapısı yarım saatte zor açılırken, çağrılan itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu hasta, üzerinde yattığı sedyenin ayağının kesilmesi ile 2.5 saat sonra asansörden çıkartılabildi.

Hasta yakınları, hastanede yaşanan asansör rezaletine tepki gösterdi. Bayramdan bir gün önce evinde koltuktan düşerek kalça kemiğini kıran 85 yaşındaki Fatma Acay, Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede, 2 gün önce ameliyet edilen kadın yoğun Bakım servisine kaldırılırken, hastaneden Acay'ın yakınları aranarak kendisinin bugün normal servisi kaldırılacağı söylendi.

Yakınları hastaneye giderken Acay'ın yoğun bakım ve normal serviste olmadığını gördü. Yaklaşık yarım saat Fatma Acay'ı arayan yakınları, onun 3. kattaki Yoğun Bakımdan zemin kattaki normal servise götürülürken asansörde kaldığını öğrendi.

Hafta sonu olması nedeniyle yetkilileri ulaşmakta zorlanan Fatma Acay'ın yakınları, 1 hemşeri ve 1 hasta bakıcı ile kat arasında kalan asansör kabininin kapasını yarım saatlik bir uğraş sonucu açabildi.

Durumun itfaiyeye bildirilmesinden sonra olay yerine gelen itfaiyi ekipleri, sedye üzerinde bulunan kadını çıkaramayacaklarını anlayınca sedyenin ayağını demir makas ile kesmeye karar verdi. Hastanede gerçekleştirilen yoğun bir çalışma sonucu sedyenin ayakları kesilerek 85 yaşındaki kadın 2.5 saat sonra asansörden çıkartılarak normal servise alındı.

Fatma Acay'ın yakınları yaşanan asansör rezaletine tepki göstererek, kendi çabaları ile itfaiyeyi aradıklarını ve hastalarını asansörden çıkardıklarını söylediler.

DAHA ÖNCE ASANSÖRDE 8 KİŞİ YARALANMIŞTI

DiyarbakIr Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastanesi asansörlerinde daha öncede çok kez kazalar meydana gelmiş bir kazada 8 kişi yaralanmıştı. Projeye uygun yapılmadığı için Kayapınar Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hasbtanenin bir çok asansörü mühürlenmişti.