BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

'amazon.com'da Kur'an skandalı

Azza Basarudin adlı ABD'li Müslüman kadın, internet sitesi üzerinden Kur'an satın aldı. Kapagı açan kadın gördükleri karşısında şaşkınlıktan elindeki kitabı yere düşürdü.

Abone ol

ABD'de internet üzerinden Kuran satın alan bir kadın, kapağın içinde 'tüm Müslümanlara ölüm' yazısıyla karşılaştı. Kuran'ı satan dünyanın en büyük internet kitapçılarından amazon.com özür diledi.

Azza Basarudin adlı ABD'li Müslüman kadın, Kuran'ın içine yazılmış tehditleri görünce 11 Eylül sonrasındaki günlere döndüğünü ve şaşkınlıktan kitabı elinden düşürdüğünü söyledi.

ABD'deki Müslüman dernekleri, olayla ilgili olarak amazon.com'un kamuoyu önünde tüm Müslümanlardan özür dilemesini istedi.

Olayı araştıran ve doğrulayan şirket, şimdilik sadece Basarudin'den özür diledi.

ABD'li kadının parasını iade edip yeni bir Kuran ve hediye çeki gönderen şirket ayrıca, kitapların paketlenmesi ve dağıtımından sorumlu kuruluşla ilgili de soruşturma başlattı.

NEWSWEEK ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Kuran tartışması son olarak ABD'de yayımlanan Newsweek dergisindeki bir haberle gündeme gelmişti.

Dergide yayımlanan bir haberde Guantanamo'daki ABD askerlerinin Kuran'ı tuvalete attığı iddiası ortaya atılınca Afganistan ve Endonezya'da baş gösteren protesto gösterileri ve çatışmalarda 16 kişi ölmüştü.

Dergi daha sonra makalenin dayanaksız bilgiler içerebileceğini kabul ederek özür dilemişti.

Kaynak: