BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Amasya asfalt sezonunu açtı

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, asfalt sezonunda şehir genelinde 200 bin m2'lik alanı asfaltlamayı hedeflediklerini söyledi.

Abone ol

Akbilek Mahallesi mevkiinde açılan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nde sürdürülen asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Özdemir, "Akbilek ve Hacılar Meydanı gibi mahallelerde alt yapısı tamamlanmış güzergahları asfaltlıyoruz.

Bu süreçte ham yolların oturması için bir süre bekliyoruz. O esnada vatandaşlarımızda tozdan dolayı mağdur olabiliyorlar. Ancak biz uzun süreli ir hizmet olsun ve yapboz olmasın diye bekliyoruz. Yolun oturmasının ardından hızla asfalt yapıyor ve uzun soluklu bir hizmet sağlıyoruz" diye konuştu.

2011 yılında Amasya il merkezinin tamamında asfaltlanmamış yol kalmayacağının altını çizen Başkan Özdemir, Mehmetpaşa Mahallesi ve Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde uyguladıkları nostaljik kaldırım çalışmasını da Kocacık Çarşısı'nda devam ettireceklerini dile getirdi. Kaldırım çalışmalarına destek olmak amacıyla esnaftan katkı payı talep ettiklerini, ancak tepkiler üzerine bu talebi geri çektiklerini ifade eden Özdemir, "Bu katkı yasal olarak var.

Türkiye'de tüm belediyeler alıyor. Geçmiş dönemde belediye başkanları da aldılar. Eğer esnafımız bu katkıyı yapmış olsaydı. 5 bin m2'lik alanda yapacağımız hizmeti 10 bin m2'ye çıkartırdık" dedi.