BIST 11.067
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.501,97
HABER /  GÜNCEL

Aman güneşe aldanmayın!

İstanbul’u esir alan kar yağışı, bugün mola verecek. Yarın 11 dereceye çıkacak olan sıcaklık sonra yeniden düşecek ve kar yağacak

Abone ol

CNN Türk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli; "Geçen seneki kadar soğuk olmasa da sıra dışı bir bahar ve yaz geçireceğiz. Kışlıkları hemen atmamak gerek. Bir gün havuza girip ertesi gün hırka giyilebilir."

 Sürmeli hafta sonu sıcaklıkların yükseleceğini, yarın (pazar) sıcaklıkların 11 dereceye kadar çıkacağını açıkladı.

Salı günü ise yeniden İstanbul'da kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz kıyı kesimi ve Edirne çevreleri dışında ülke genelinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Trakya ile iç ve doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı görülecek. Kar yağışının Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Bitlis, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Bingöl) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Siirt, Batman, Mardin) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde Sakarya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE:Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, güney kıyılarının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ:Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Zonguldak çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Rize ve Hopa, sabah saatlerinde Trabzon ve Artvin çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimler ile sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Van çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.