BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Aman dikkat! Tam grip havası

Havaların soğuması ile birlikte artan gribal enfeksiyonlar sizi de sağlığınızdan etmesin.. İşte bunun için alınacak önlemeler..

Abone ol

Yedikule Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Sezai Öztürk havalardaki ani ısı değişkiliği nedeniyle gribal enfeksiyonların arttığını söyledi.

Sabah ve akşam saatlerinde hava soğukken gündüzleri sıcak olduğunu anlatan Doç. Dr. Öztürk, "Gün içindeki sıcaklık farkı nedeniyle vücut adapte olamıyor ve direnç düşüyor. Bu durumda da viral enfeksiyonların çıkması normal" dedi.

Bu zamanlarda özellikle sabah erken saatlerde sokağa çıkan insanların mutlaka ağızlarını kapatmaları gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Öztürk, "Gripli kimselerden mutlaka uzak durmak gerekiyor. Bol bol sıcak sıvı tüketmek gerekiyor. Hatta içine bal ve zencefil koyarak içmek gerekiyor. Bunun dışında meyve tüketimine dikkat etmek gerek. Özellikle nar bu tür hastalıklara karşı birebir.Kalabalık yerlerde uzak durmak da önemli.

Sigara içenlerin kendilerine bu dönemde daha dikkat etmeleri gerekiyor" diye konuştu. Lütfi Kırdar Hastanesi'nden Doç. Dr. Benan Çağlayan da, özellikle viral enfeksiyonların kalabalık ve havasız ortamlarda hızla yayıldığına dikkat çekerek, "Kapalı yerlekrde birlikte çalışmak, alışveriş merkezleri gibi yerler bu hastalıklarının yayılmasını sağlayor. Gribal enfeksiyonlar solunum yoluyla bulaşan hastalıklar olduğu için hasta olan kişiylerin maske kullanması da önemli. Özellikle vücut direncini artırmak gerekiyor. Bol bol sıvı tüketmek ve c vitamini yönünden zengin sebze ve meyve tüketmek gerekiyor" dedi.