BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.449,81
HABER /  GÜNCEL

Amaçlarınıza ulaşmak için 5 ilke

Düşünce gücünüzü kullanarak hayatınızı yönlendirmeyi öğrenin.

Abone ol

KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN
İnsanları izleyin. Nekadar gergin ve endişeli görünüyorlar. Çünkü kendilerini reddediyorlar. Hiçbirimiz kendimizi kabullenemiyoruz.
Evrenin en vazgeçilmez varlığı sizsiniz. Nerede olduğunuz, ne olduğunuz, hayatınızın ne denli büyük yada küçük olduğu önemli değil.

İNSAN KENDİSİNİ KÜÇÜMSEME EĞİLİMİNDEDİR
İnsan kendisini küçümser ve sürekli başkalarıyla karşılatırır.
İnsan bilinçli olarak düşünebildiği, güvenle beklediği ve mümkün olduğuna inandığı herşeyi yapabilir. Evren sınır koymaz; biz inançlarımızla sınırlarız kendimizi.

GERÇEK BEN İNİ KEŞFETMEK
Bir insan kendini arıyorsa, kaybettiği yere bakmalıdır. Acaba hiç tanımış mıdır kendisini?
Hepimiz içimizdeki mükemmel yüce Ben i ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
Yıllardır kafamızda olan ve gerçek benliğin ortaya çıkmasını engelleyen korku dolu, olumsuz düşüncelerden kurtulmamız gerekir öncelikle: Bencillik, gurur, benlik davası, kendini hep haklı görme, kıskançlık, kendine acıma, kin, hile, güvensizlik, nefret

Tanrı bize sevgiyi verdi ve gerçek sevgi korkuyu defeder. Bu sevgi Ben i sevmektir. Ben i sevmek, içimizdeki Güç ün bizim vasıtamızla her şeyi yapabileceğini idrak etmek demektir. Bizi yaratan yüce sevgidir.
Yaratıcımız bizi koşulsuz bir sevgiyle sever. Kim olduğumuza, nerede yaşadığımıza, hayattaki pozisyonumuza bağlı değildir bu sevgi. Koşulsuz sevgi bizimle yaşar ve korkuyu defeder.

TAKLİT İNTİHARDIR
İnsan kendisini reddettiği zaman, Hayat ı reddediyor demektir. İnsan kendisini suçladığında, Hayat ı suçlamaktadır aslında. “Taklit intihardır” der Emerson. İnsan başarılı ve mükemmel olabilmek için başkalarını taklit etmek zorunda değildir. Hepimiz aynı kaynaktan geliyoruz. Hata yapabiliriz, ama ne fark eder! Hata nedir? Doğruyu kim bilebilir ki? Kendiniz olursanız hata yapmazsınız. Hiç hata yapmayanlar, hiçbir şey yapmayanlardır. Gelecek sefere daha iyisini yapmanın yollarını hatalarımız sayesinde buluruz.

KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN
Gerge Chapman şöyle yazıyor : “ Kendi kendisinin yasası olan insana hiçbir yasa gerekmez. Hiçbir yasayı çiğnemez ve o gerçek bir kraldır.”
Günümüz insanlarının çoğu ; kendi iç rehberlerini dinlemek yerine, başkalarının beklentisi doğrultusunda hareket etmeye çalıştıklarından sinir hastası olup bunalıma giriyor, sakinlaştricilerle yaşıyorlar.
Ya cesur olup istediğimiz şeyi yapar ya da güvenlik içinde olmayı seçip başkalarının istediklerini yaparız.

DÜŞÜNCELERİNİZİ SEÇME CESARETİNİ GÖSTERİN VE ONLARI İYİ KORUYUN.
Hayatımıza hakim olmanın yolu bilincimizi kullanmaktan geçer.

KENDİNİ YÖNETME
Tüm korku ve endişelerimden arınıyorum. İçimdeki, beni yaratıcı eylemlere ulaştıracak sonsuz zekâya güveniyorum Sessizlik ve güven içinde güç kazanıyorum. Beni mutlu kılacak fikir ve ilhamlara açığım.

AMAÇLARA ULAŞMAK İÇİN BEŞ İLKE
Eğer istediğiniz şeyler için içtenlikle dua eder ve isteklerinizin gerçekleşeceğine inanırsanız dilekleriniz yerine gelecektir.

1.) Kendiniz için ideal zihinsel imajı belirleyin.
2.) Çabasız inanç bir işe yaramaz.
3.) Düşüncelerinizi kendinize saklayın.
4.) Esnek olun, gerekirse plan değiştirin.
5.) Gözlerinizi hedeften ayırmayın.

Amaçlarınıza sınır koymayın. Bir arkadaşımın babası 65 yaşında avukatlığa başladı ve oldukça başarılı oldu ve 20 yıl çalıştı.
İnsanın kendisini ucuza satma, yeteneklerini ve potansiyelini küçümseme eğilimi vardır.

İnsan elinin uzanabildiğinden daha ötesini amaçlamalı.
Bir şeyi yapabileceğinize inanır, zihninize bunu kazırsanız, yarı yarıya amacınıza ulaşmıssınız demektir.

Projemiz ne olursa olsun, tamamlanmış halini düşünmeli ve gerçekleştirmek için gereken adımları atmalıyız.

Bütün zamanınızı başınıza gelmesini istemediğiniz şeyleri düşünerek geçiriyorsanız, ters yöne koşan bir futbolcudan farkınız yok demektir.
Hayal kurulmayan yerde insanlar mahvolur.