BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Allianz kriz dinlemedi karını katladı

Allianz Grubun işletme karı, yılın ikinci çeyreğinde 1,8 milyar avroya ulaştı. Net gelir artışı yüzde 21 oldu...

Abone ol

Allianz'dan yapılan açıklamada, Grubun yılın ikinci çeyreğinde performansını yükselterek dönemi yüzde 21'lik net gelir artışıyla kapattığı bildirildi.

Allianz Grubun net gelirinin 1,9 milyar avroya ulaştığı belirtilen açıklamada, Allianz'ın üç aylık gelirler toplamının geçen yılın ikinci çeyreğinde 21,5 milyar avro iken, bu yılın aynı döneminde 22,2 milyar avroya yükseldiği kaydedildi.

Allianz'ın Grup işletme karının, ilk çeyreğin rakamlarını geçerek 1,8 milyar avroya ulaştığı ifade edilen açıklamada, böylece Grubun, işletme karını ilk çeyreğe göre yüzde 25,9 artırdığı vurgulandı.

Grubun haziran ayının sonu itibariyle yüzde 159'luk sermaye yeterlilik oranını da koruduğu belirtilen açıklamada, Allianz'ın, yılın ilk çeyreğinde 33 milyar avro olan özsermayesini, yılın ilk yarısı itibarıyla yüzde 4,5 artırarak 34,5 milyar avroya çıkardığı, Grubun bu performansı ile Fortune 500 listesinde iki basamak yükselterek 20. sıraya ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Allianz SE Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Michael Diekmann'ın da şu görüşlerine yer verildi:

''Genel anlamda üç aylık sonuçlarımız gayet iyi. Allianz 'yeni normal' olarak nitelendirdiğimiz, yapısal olarak daha düşük geri dönüşlü pazar ortamına karşı hazırlıklı. Aktifleştirmede güçlü konumumuzu koruyoruz ve düşük risk profilimiz sayesinde pazardaki potansiyel şoklara karşı hazırlıklıyız. Ayrıca, hem iş yaptığımız bölgeler hem de iş alanlarımız açısından çok yönlüyüz ve bu sayede pazardaki yükselmeden faydalanabiliyoruz.''