BIST 10.400
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.409,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altındağ'da türkü dolu dev açılış

Orhan Hakalmaz konseri, halk oyunları ve havai fişek gösterileri eşliğinde açılışı yapılan park, binlerce vatandaşın akınına uğradı.

Abone ol

Açılışı Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaparken, törene Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, başkan yardımcıları, müdürler, muhtarlar ve ilçe halkı katıldı.

“Parklar şehirlere değer katar”

Parkın açılışında konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, şehrin en kıymetli mekanlarının yeşil alanlar ve çevresi olduğunu, batılı ülkelerde bunun öneminin bilindiğini, Türkiye’de ise ihmal edilen konuların başında geldiğini söyledi.

Tiryaki sözlerine şöyle devam etti:

“Bir şehirde park ve yeşil alanlar yoksa oranın değeri olmaz. Değeri olmayan yerde ise değişim olmaz. Biz bunu gördüğümüz için devasa parklar yapmaya öncelik verdik. 5 yıl önce bu bölgeye müteahhitler girmezdi. İmar işlemleri tüm ilçede neredeyse tamamlandı. Altındağ’da çok hızlı bir yapılaşma söz konusu. Her yıl 15 bin yeni daire yapılıyor. Bu rakamın içinde belediyemizin sosyal dönüşüm projeleri kapsamındaki binalar dahil değil üstelik. Bölgemizin değeri artıyor. Biz de yeşil alanlar oluşturarak bu değeri yukarı çekiyoruz.”

“Her mahalleye büyük tesisler yapıyoruz”

Altındağ’ın eski cazibeli günlerine dönmeye başladığını söyleyen Başkan Tiryaki, her mahalleye büyük ve önemli tesisler yaptıklarını, şu an Altındağ Belediyesi’nin ilçenin genelinde 25 ayrı noktada şantiyesi bulunduğunu ifade etti.

Altındağ’ın hızla değiştiğini belirten Tiryaki, yılsonuna kadar, her ay yeni bir tesisi Altındağ’a kazandıracaklarını ve bunun coşkusunu vatandaşla beraber yaşayacaklarını sözlerine ekledi.

Orhan Hakalmaz ile türkü dolu açılış

Beşikkaya Parkı’nın açılışında sahne alan Orhan Hakalmaz, Altındağlılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Birbirinden güzel türküleri seslendiren sanatçı, binlerce insanın sevgisini bir kez daha kazandı. “Türkiye’de güzel şeyler de oluyor. Bunun en iyi örneklerinden biri de Başkan Veysel Tiryaki’nin çalışmalarıdır” diyen Orhan Hakalmaz, böyle bir parkın açılışında sahne almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Hakalmaz, hareketli türkülerle binlerce insanı coştururken, Altındağlılar hem halay çektiler hem de türkülere eşlik ettiler. Finalde havai fişek gösterisi Altındağlıların alkışları arasında gökyüzünü şenlendirdi.