BIST 10.257
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,76
HABER /  EKONOMİ

Altına yatırım yapanlar dikkat

Altın fiyatları aldı başını gidiyor. Altına yatırım yapanlar ne yapmalı? Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan cevap veriyor.

Abone ol

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, altına yatırım yapanların dikkatlice hareket etmesi gereken bir dönemden geçildiğini söyledi.

Altının kısa vadede değerli bir emtia ve cazip bir ürün olacağını belirten Uyan, ''Tasarruf sahiplerinin bu yüksek seviyelere gelen altın fiyatlarını çok dikkatlice değerlendirerek yatırımlarını bir portföy oluşturarak gerçekleştirmesi faydalı olacaktır.'' dedi.

Ufuk Uyan, Active Academy tarafından düzenlenen Altın Zirvesi'nde yaptığı konuşmada altının finansal ürün olarak geliştirilmesinde sıkıntılar yaşansa da vadesiz işlemlere konu edilmesi, yastık altı olarak tarif edilen bankacılık dışında ciddi altın varlığından bahsedilmesi, kriz dönemlerinde güvenilir liman olarak algılanması gibi etkenlerin, altın bankacılığına ilgilerini artırdığını söyledi.

Kuveyt Türk olarak 2007 yılından bu yana altın bankacılığına ilgi gösterdiklerini söyleyen Uyan, son 2 yılda altın konusunda inovasyon ve yeni ürün geliştirme çalışmaları yaptıklarını anlattı. Almanya ve Dubai'de şube açtıklarını, Kapalıçarşı'da da yakında bir şube açacaklarını ifade eden Uyan, böylece altın bankacılığında ciddi hizmet sunma imkanına kavuşacaklarını kaydetti.

Son dönemde altın fiyatlarındaki yükselişe değinen Uyan, altına yatırım yapanların dikkatlice hareket etmesi gereken bir dönemden geçildiğini söyledi. Doların rezerv para hakimiyetine yönelik sorgulamalar, altın rezervlerinin sınırlılığı, faizlerin düşmesi gibi gelişmeler sonucunda altının kısa vadede değerli bir emtia ve cazip bir ürün olacağına işaret eden Uyan, "Tasarruf sahiplerinin bu yüksek seviyelere gelen altın fiyatlarını çok dikkatlice değerlendirerek yatırımlarını bir portföy oluşturarak gerçekleştirmesi faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı.