BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Altın yatırımcısının yüzü güldürecek

Fed Başkanı Ben Bernanke'den gelecek yeni bir parasal teşvik beklentisi uluslararası piyasalarda altın ve gümüşün ons fiyatını yukarı yönlü destekliyor

Abone ol

Aralık teslim altının ons fiyatı şu sıralarda 4,40 dolar (yüzde 0,3) yükselerek 1.677,30 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Çin ve ABD'de parasal genişleme olabileceği beklentisiyle yüzde 3,3 değer kazanmıştı.

Eylül teslim gümüşün ons fiyatı ise 56 sent (yüzde 1,8) artışla 31,18 dolardan işlem görüyor.

Piyasalar Cuma günü Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Jackson Hole'da yapacağı konuşmada parasal genişleme sinyali verip vermeyeceğini yakından izleyecek.

ALTIN KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK!

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşculu,yaptığı açıklamada, ekonomi piyasalarının ABD'deki başkanlık seçimi, Avrupa'daki borç krizi ve Ortadoğu'daki gelişmelere odaklandığını belirterek, bu üç konuda yaşanacak herhangi bir gelişmeden piyasaların direkt etkileneceğini söyledi.

Brent petrolün varil fiyatının 115 dolar seviyesine yükselmesinin diğer emtia fiyatlarını da etkilemeye başladığına dikkati çeken Çavuşculu, yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerin yanında altın fiyatlarının bu fiyat artışlarından etkilendiğine vurgu yaptı.

''Dünyadaki son gelişmeler altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği konusunda bize fikir veriyor'' diyen Hasan Çavuşculu, son 10 yılda olduğu gibi altının en çok kazandıran ve en güvenli yatırım aracı olma özelliğini korumaya devam edeceğini kaydetti.

YATIRIMCI İŞÇİLİĞİ DÜŞÜK ÜRÜNLER ALMALI

Altında işçilikle orantılı olarak maliyetin de arttığını ifade eden Çavuşculu, yoğun işçiliği olan ürünlerde alış ile satış fiyatı arasındaki farkın yükseldiğini söyledi.

Hasan Çavuşculu, altını yatırım amacıyla alacakların Cumhuriyet Altını ve 22 ayar bileziği tercih etmesi gerektiğini belirterek, ''İşçiliği yoğun ürünler yatırımdan ziyade takı olarak tercih edilmeli. Bu ürünler tasarıma girdiği için işçilik bedelleri yüksektir. Altın yatırımı yapacak olanlar işçiliği düşük ürünler almalı'' dedi.