BIST 10.063
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.392,56
HABER /  DÜNYA

5 günde 320 ceset bulundu

Suriye’nin başkenti Şam’da göğsünden ve başından infaz edilmiş 320 kişinin cesedi bulundu.

Abone ol

Suriye’de muhalifler, rejim güçlerinin başkent Şam yakınlarındaki Daraya kasabasında katliam yaptığını iddia etti. Cumartesi günü, Daraya’da bulunan Ebu Süleyman Addarani Camisi’nde çekilen bir videoda, yan yana sıralanmış, kanlar içerisindeki kimi yanmış 100’ü aşkın ceset görülüyor. Bir başka videoda ise katliamda hayatını kaybedenlerin gömüldükleri toplu mezarların görüntüleri yayınlandı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Yerel Koordinasyon Komitesi rejim güçlerinin 200 bin nüfuslu Daraya’da 200’den fazla kişiyi öldürdüğünü açıkladı. Bir Sünni kasabası olarak bilinen Daraya’da yaşayan muhalifler, rejim güçlerinin ev ev baskın yaparak, insanları göğüslerinden ve başlarından vurmak suretiyle infaz ettiklerini anlattı.

ESAD'IN YARDIMCISI ORTAYA ÇIKTI

Resmi haber ajansı SANA ise muhaliflerin iddialarının aksine, rejim güçlerinin bölgeyi ‘silahlı teröristlerden’ temizlediğini söyledi. İngiliz yayın kuruluşu BBC ise saldırının, rejimin Şam’ın güneyindeki mahalleleri geri almak için başlattığı operasyonun bir parçası olduğunu belirtti. Günlerdir rejim güçlerinin bombardımanı altında bulunan Daraya’da Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, beş günde en az 320 kişinin öldüğünü söylerken, Yerel Koordinasyon Komitesi katliamın ortaya çıkması ile birlikte sadece cumartesi günü ölen sayısının 440 olduğunu iddia etti. Komite olay hakkında yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı milis birlikleri Şabiba üyelerinin birer ‘ölüm makinesine’ dönüştürüldüğünü söyledi.
Kaçmaya çalışırken yakalanarak ev hapsinde tutulduğu iddia edilen Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk el Şara bir ay sonra ilk defa kamuoyu önüne çıktı. Ülkenin en üst düzey Sünni yetkililerinden olan Şara, Suriye’ye gelen İran Dış İlişkiler Komitesi ile yaptığı görüşmeler sırasında gazeteciler tarafından görüntülendi.