BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Altın tekrar yükselişe geçecek mi?

Yunanistan'a yönelik endişelerle düşen altın fiyatlarında tekrar bir yükselme gözlenecek mi? Ekofinans.com yazarı Ünsal Ban merak edilenleri kalem aldı...

Abone ol

Yunanistan'a yönelik endişelerle altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı! Peki tekrar yükselişe geçecek mi?

Ekofinans.com
yazarı Prof. Dr. Ünsal Ban, yaptığı müthiş analizlerine bir yenisini ekliyor. Altının düşüşe geçeceğini ilk günden itibaren yazan Ünsal Ban, bu sefer de altının tekrar yükselişe geçip geçmeyeceğini öngörüyor.

İşte Prof. Dr. Ünsal Ban'ın o yazısı

Küresel piyasalarda dün Çin'den gelen büyüme hedefinin küçültülmesi haberlerinin yankıları sürerken, bugünde Avro Bölgesinin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etmesi piyasalardaki olumsuz algılayışın etkisini arttırdığını görmekteyiz.

Piyasalardaki bu olumsuz hava Bernanke'nin açıklaması ile yön değiştiren altın fiyatlarını da negatif yönde etkilemekte. Günü 1669 dolardan kapayan altın ons fiyatında olumsuz haberlerin etkisi ile birçok destek seviyesinin zorlanmadan kırıldığını gözlemlemekteyiz.

1680 seviyesinin kırılması ile altındaki aşağı yönlü hareket 1620'li seviyelere kadar süreceğini düşünmekteyiz. Altındaki düşüş hareketinin en çok 1600'lü seviyelere kadar süreceğini öngörmekte ve buradan tekrar yükseliş hareketine devam edeceğini düşünmekteyiz.