BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Altın Portakal'da Kemal Sunal paneli

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Kemal Sunal paneli düzenlendi.

Abone ol

Türk sinemasında yarattığı 'Şaban' tiplemesiyle gönüllere taht kuran Kemal Sunal, 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen panelde anıldı.

Özdilek Alışveriş Merkezi'ndeki ''Kemal Sunal'ın Türk Sineması'ndaki Yeri'' panelinden önce merhum oyuncunun hayatını anlatan belgesel salondakilere duygusal anlar yaşattı. Belgeselin ardından Kemal Sunal'ın eşi Gül, kızı Zeyno ve oğlu Ali Sunal ile sanatseverler gözyaşlarını tutamadı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan Sunal'ın, kendi filmleri üzerine hazırladığı tezine danışmanlık yapan Prof. Dr. Şükran Esen, ''Starlar yaratılır ama o starlığını 'Salako' ile ve halkla diyaloğuyla kendi yarattı'' dedi.

Beyazıt Öztürk de Kemal Sunal'ı ilk kez bir ödül töreninde gördüğünü belirterek, ''Kale gibi bir adamdı. Uzun boylu olduğu konuşuluyordu ama ben bu kadar beklemiyordum. Zaten boy olarak eziciliği vardı, bir de üstat olarak ezildim. Çok şaşırdım ve etkilenmiştim'' diye konuştu.

Yaptığı mizahta Kemal Sunal filmlerinin etkisi olduğunu kaydeden Öztürk, şöyle konuştu:

''Para insanı anında değiştirir ve kötüye kullanırsınız. Şöhret ve zeka da böyledir. Kemal Abi şöhretine, zekasına, parasına rağmen erdemli durabildi. Ne ailesini gösterdi bize, ne de olur olmaz yerlerde kendisini...

Ben de dahil olmak üzere birçoğumuz istemesek de özelimizle gündemdeyiz. Yaptığımız işin ağırlığı kaybolmaya başlıyor. Kemal Abi bu şekilde davranarak ailesini, kendisini ve işini kurtardı.

Onun binde biri hatta tırnağı olamam. Komik olan bir insanın başına neler gelebileceğini anlatırdı. Tüm bu kalabalığın içinde bir yalnızlık. Bizim en keyifli saatlerimiz Kemal Abi'nin sette, benim de Beyaz Show'da olduğum saatler. O saatler herkesin gözü önünde, her istediğimizi yapıyoruz. Girdiğimiz herhangi bir ortamda bizden güldürmek bekleniyor.''

Bu sırada salondaki gazetecilere yönelen Öztürk, ''Bu söylediklerim yarın 'Yalnızım dostlarım' diye çıkmaz inşallah'' diye espri yaptı.

Ali Sunal da 1999'da babası ile birlikte oynadığı 'Propaganda' filmiyle ilgili anılarını anlattı. Sete babası ile gittiğinde Sinan Çetin'in kendisine rol teklif ettiğini ve babasının kesin bir dille 'Hayır' dediğini vurgulayan Sunal, ''Neden böyle tavır koyduğunu düşündük. Sonra anladık ki kötü bir karakteri oynamamı istememiş'' dedi.

Setteki ilk çekimde çok kötü oynadığını ifade eden Sunal, babasının çok iyi bir öğretmen olduğunu, onun sayesinde rolünün hakkından geldiğini kaydetti.

Babasının ''Kapıcılar Kralı''ndaki rolüyle Altın Portakal aldığı günlerde dünyaya geldiğini dile getiren Sunal, ''Ödülü alırken, adını 'Kız olursa Altın, erkek olursa Portakal koyacağız diye espri yapılıyor. Allah'tan çabuk vazgeçmişler, yoksa Portakal Sunal olarak karşınıza çıkacaktım'' diye konuştu.

Ali Sunal, bir soru üzerine babasının filmleriyle ilgili telif almadıklarını ancak açılan davaların sürdüğünü ve 1-1.5 yıl içinde sonuçlanacağını belirterek, ''Bunu babamın vasiyeti olarak kabul ediyorum. Umarım çok güzel şeyler olacak'' dedi.