BIST 10.644
DOLAR 32,13
EURO 34,97
ALTIN 2.503,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altın Portakal, bu jurinin ellerinde!

47. Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi uzun metraj filmi ödüllendirecek olan juri üyeleri Antalya'da.

Abone ol

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri yemekte bir araya geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Mustafa Akaydın, başkanlığını Kadir İnanır'ın yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri Meral Okay, Meltem Cumbul, Hüseyin Kuzu, Gökhan Kırdar'a yemek verdi. Yemeğe, Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın, sanatçılar Sümer Tilmaç ve Coşkun Göğen de katıldı.

Jüri Başkanı Kadir İnanır, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya katılmayı hak eden filmlerin çok değerli olduğunu söyledi. Jüri üyelerinin her zaman göreceli bir yapı arz ettiğini belirten İnanır, ''Bu yarışmaya katılan filmler zaten başarıyı hak etmiş filmlerdir. Bu nedenle ödül alamayan filmler için üzülmemek gerekiyor'' dedi.

Bu yılki jüride az tartışmalı, güzel neticelerin çıkacağını vurgulayan İnanır, Türk sinemasına değer veren bu tür organizasyonların çoğalmasını istediğini de anlattı.

İnanır, ''Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin daha da güçlenmesi için bu görevi üstlendim. Çünkü burada Türk sineması kazanacak. Bütün Antalyalıları bu festivale katkılarından dolayı kutluyorum'' diye konuştu.

500 bin izleyici hedefi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da geçen yıl düzenlenen festivale göre daha iyi hazırlandıklarını ve festival çemberini büyüttüklerini söyledi.

İlk kez festivalin iki kortejle kutlanacağına işaret eden Akaydın, etkinliklerin bu yıl ilk kez Burdur, Isparta, Manavgat, Serik ve Side'de de yapılacağını bildirdi. Akaydın, ''İlk defa 730 etkinlik sayısına ulaşılacak. Bu yıl izleyici sayısını 500 bine ulaştırmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Festivalde bu yılki ana temanın ''Toplumsal etkileşim ve Türk Sineması'' olduğunu belirten Akaydın, bu yıl festivalde iddialı olduklarını kaydetti.