BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,91
HABER /  GÜNCEL

Altın kaplama uçağını kendisi indirdi

Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaula Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti üzerine altın kaplama uçağıyla Türkiye'ye geldi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine İstanbul'a gelen Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaula her seyahatinde olduğu gibi uçağını Atatürk Havalimanı'na kendisi indirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

NASIL HİTAP EDİLECEĞİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye' ye geldi. İçi altın kaplamalarla döşenmiş Boeing 747-400 tipi uçağıyla İstanbul'a gelen Bolkiah' in ziyaret ettiği ülkelerde uçağın iniş ve kalkışını kendisi yaptığı için Dışişleri Bakanlığı daha önceden Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesini nasıl hitap edileceği konusunda bilgilendi.

Hava trafik kontrolörünün ' Majesteleri ülkemize hoş geldiniz ' sözlerine 'teşekkür ederek' yanıt veren Bolkiah' in kendi kullandığı uçağı saat 06.35'te Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak altında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Brunei Darüsselam'ın Amman Büyükelçisi Haji Abdül Mokti ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Brunei Sultanı, 'Nasılsın asker' diyerek tören kıtasını selamladı. 20 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. kralı olan Brunei Sultanı'nın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747 ile 6 küçük uçağı, 2 helikopteri bulunuyor.