BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,07
ALTIN 2.475,50
HABER /  GÜNCEL

Altın fiyatlarında yeni bir rekor

Onz başına 1500 doların üstünde el değiştiren altnın fiyatı yeni bir rekor kırdı. Gözlemciler, küresel ekonomideki tedirginliğin yatırımcıları altına yönelttiğini söylüyor.

Abone ol

Altının fiyatı onz başına 1500 doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı.

Gözlemciler altının fiyatındaki tırmanışı Amerikan dolarındaki değer kaybıyla ve euro bölgesinde Yunanistan ve İrlanda'dan sonra Portekiz'i de vuran borç krizinin tetiklediği tedirginlikle bağlantılandırıyor.

Para piyasasındaki bu etmenlerin yanısıra, petrol fiyatlarındaki yükselişin, enflasyon kaygısının ve Orta Doğu'daki huzursuzluğun da yatırımcıları altına ittiği düşünülüyor.

Derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's dün Amerikan ekonomisinde borçlanma görünümünü ''istikrarlı'' yerine ''negatif'' olarak değiştirmişti.

ABD'nin muazzam borç açığı gayri safi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 10'u düzeyinde.

Standard and Poor's tarafından yapılan bu açıklama ardından Hong Kong borsasında altın rekor kırarak onz başına 1500 doların üzerinde el değiştirdi.

Buna ilaveten Hindistan ve Çin'de artan enflasyon kaygılarının yanısıra Avrupa Merkez Bankası'nın faiz hadlerini yükseltme kararının da etkisiyle, yatırımcıların şu an güvenli bir liman olarak görülen altına yöneldiği bildiriliyor.