BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları rüzgar tersine döndü bugün dolar kaç TL?

Altın fiyatları zirvede. 20 Mart 2017 Pazartesi dolar kuru ve altın fiyatları internethaber.com'da. Çeyrek altın kaç lira oldu? Dolar bugün ne kadar soruları canli dolar kuru ve altın fiyatlarıyla haberimizde.

Abone ol

Dolar yeni haftanın ilk işlem gününde 3,63 civarında hareket ediyor. Altın fiyatları, Fed'in doları beş haftanın en düşük seviyelerine göndermesinin ardından bugün yükselerek iki haftanın zirvesini gördü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Merkez Bankası'nın (TCMB) fonlama maliyetini beş yılın yeni zirvesine taşımasıyla dolar/TL'deki yukarı yönlü baskı zayıfladı.

Dolar haftanın ilk işlem gününde 3,62-3,63 bandında seyrediyor. Euro 3,90'ın üzerinde hareket ediyor.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,5950 ve 3,5500 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu belirten analistler, 3,6520'nin ise direnç konumuna geldiğini kaydediyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin not görünümünü düşürmesinin ardından küresel risk iştahı ve yerel döviz talebinin piyasalarda takip edilecek.

Görünümü durağandan negatife çeken kuruluş Ba1 olan kredi notunda ise değişikliğe gitmedi.

Geçen hafta geç likidite penceresi faiz oranını 75 baz puan yükselten Merkez Bankası, cuma günü attığı likidite adımıyla fonlama maliyetini yüzde 11,29'la beş yılın zirvesine çıkarmıştı.

Fed'in geçen haftaki faiz kararı öncesi 3,73'lerde seyreden dolar/TL, karar sonrası yönünü aşağı çevirmişti. Merkez Bankası'nın adımları da iyimserliği pekiştirdi.

ALTINDA RÜZGAR BİRDEN TERSİNE DÖNDÜ

Altının ons fiyatı 1234 doları aşarak iki haftanın zirvesini gördü. Çeyrek altın 236 liradan satılıyor. Altın fiyatları, Fed'in doları beş haftanın en düşük seviyelerine göndermesinin ardından bugün yükselerek iki haftanın zirvesini gördü.

Spot altının ons fiyatı 1,234 doları aşarak 6 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı 144 liranın altında seyrediyor. Çeyrek altın 236 lira, Cumhuriyet altını da 964 liradan satılıyor.