BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.401,56
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

8 Ocak altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi?Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatı

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Saxo Capital ( http://www.saxoMarkets.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Teknik Analiz Raporu: 

1230 üzerinde kalmakta zorlanan seyir için 1220 desteği ön planda. Bu seviye üzerinde kalacak 1240 bölgesine doğru hareketler izlemek muhtemel.

Ancak 1215 altına kayacak bir hareketin 1180 bölgesini gündeme getirme ihtimali sürüyor.

Uzun Vade Düzeltme hareketinin çift dip yapma çabasında oludğu bir görüntü mevcut. 2012 sonundan bu yana düşen kanalın üst bandı takipte olacak.

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Bülteni: 

ALTIN San Francisco Fed Başkanı Williams,ters repo işlemlerinin faizleri kontrol edebilmesi için etkin bir araç olabileceğini söylerken,Boston Fed Başkanı Rosengren ise toparlanmanın çok yavaş ilerlediğini ve para politikasını zamanından önce sıkılaştırarak normal düzeydeki ekonomik şartlara geri dönmeyi geciktirmek istemediklerini belirtti.

ABD’de dış ticaret açığı 34.3 Milyar Dolara gerilerken, ithalat 229.1 Milyar Dolar ,ihracat ise 194.9 Milyar Dolar oldu. ADP Tarım dışı istihdam verisi ve FOMC kayıtlarının yakından takip edileceği günde 1238$ seviyesinden 1216$’a geri çekilme gözlemlenebilir.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın fiyatlarında, 6 Aralık günü görülen sert düşüşün ve akabinde gelen ani toparlanmanın nedeni olarak ABD vadeli altın fiyatlarındaki büyük alım pozisyonu kapanmaları görünmektedir. Tam olarak Pazartesi günü saat 17:14:22'de gerçekleşen hareket New York vadelide işlemlerin 30 dk duraklatılmasına yol açarken spot piyasasında da alımların ivmesinin devamını engellemişti.

Dün bu bağlamda 31 Aralık'tan bu yana görülen yükselen trendin kırılması sonrası dikkatlerin FED'e çevrildiği Altın fiyatlarında 1235 desteğinin de kırılarak hareketlerin 1225 dolar seviyelerine kadar ilerleyebildiğini görüyoruz. FED tarafında, özellikle şahin başkanlardan "her toplantıda azaltım" yorumları gelirken daha güvercin olanların azaltımların devam edebileceğini fakat tarih konusunda soruların yorumsuz kaldığını görmekteyiz. Son ABD verilerine bakıldığında, bir kısım kararsızlıkların da görülmesi, Altın'da FED'in bir sonraki hamlesi için bu Cuma açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisine bakılacağını göstermektedir. An itibari ile işlemlerin 1226,8 seviyesinden devam ettiğini gördüğümüz Altın fiyatlarında, yatırımcılarımızın bu aşamada, olası yükselişlerde 1231,5-1232,5 seviyelerinden satış pozisyonu açmalarını, 1235,5 seviyesinin üzerini stop loss olarak belirlemelerini ve aşağıda 1227,5-1224,5 seviyelerinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz.

Bugün açıklanacak ADP istihdam değişimi ve gece FED'in Aralık FOMC toplantısının tutanakları takip edilmelidir.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın fiyatlarını haftalık grafikte incelediğimizde çok net bir şekilde Düşüş Trendinin devam ettiğini gözlemlemekteyiz. Trendi görmemizi sağlayan RSI (Göreceli Güç Endeksi) indikatörü de bu trendi desteklemektedir.

Gerek Altın gerekse RSI grafiğini incelediğimizde Altın fiyatlarının belli bir süre yükseliş gerçekleştirdiğini ve bu yükselişlerin TEPKİ ALIŞLARI olduğunu ifade edebiliriz. Bu bağlamda da mevcut düşüş trendi aktifken bu çıkışların oluşması yeni satış fırsatlarının oluşmasına katkı sağlamaktadır. Çünkü tepki alışları belli bir zaman sonra sınırlanacak ve gerçek düşüşler yeniden etkisini hissettirecektir (trend hareketlerinin en net özelliğidir).

Haftalık grafikteki hareketleri incelediğimizde önemli olarak gördüğümüz seviyeler düşüş trendinde kanalının üst noktası olan 1272 ve 21 haftalık basit hareketli ortalama olan 1292 seviyesi olarak belirlenmiştir. Bu nedenle de Altın fiyatları belirlemiş olduğumuz bu seviyeler altında hareketlerini sürdürmeye devam ederse mevcut düşüş trendi aktif bir şekilde ilerleyecek ve bu tutum Altın fiyatlarının yeniden 1180 seviyesini ve kırılması durumunda 1145 ile 1120 seviyelerinin hedeflenme ihtimali güçlenecektir.

NOT-1: Makro-ekonomik verilerin yoğunluğu nedeniyle piyasalarda yaşanılacak olası hareketlerin beklentilerin tersi yönünde oluşması ihtimalini de göz ardı etmeyerek trend doğrultusunda açılacak pozisyonlarda düşüş trendinde kanalın üst noktası olan 1272 seviyesi üzerinde yazılacak Stop Loss ( Zararı Durdur) sermayemizin büyük oranda erimesini engelleyecektir.

NOT-2: Bu hafta gerek Avrupa ve İngiltere merkez bankasından gelecek olan açıklamalar gerekse ABD’den gelecek olan Tarım dışı istihdam ve İşsizlik oranı verilerinin sonuçları Altın ve Gümüş gibi kıymetli madenler üzerinde sert hareketlerin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda da en net sorulması gerekilen soru bu verilerin sonuçlarının mevcut Altın ve Gümüş’teki düşüş trendini destekleyip desteklememesi olacaktır. Bu bağlamda da Altın ile ilgili yukarıda belirlemiş olduğumuz teknik seviyeler temel makro-ekonomik verilerin trendi destekleyip desteklemeyeceğine ilişkin karar vermenize katkı sağlayacak en önemli seviyelerdir.

NOT-3: Altın fiyatlarının yeniden 1272 – 1292 aralığına yükselebilmesi için kısa vadeli olarak 1253 bariyerinin yukarı yönlü geçilmesi gerekmektedir.

Eğer Altın bu bariyeri geçemezse yukarıda belirlediğimiz seviyeler test edilmeden düşüş trendi aktif bir şekilde hareketlerine devam etmek isteyebilir. Bu bağlamda da yeni işlem stratejisi oluşturacak foreks katılımcıları 1253-1272 ve 1292 bariyerlerini takip etmelidir. Kısa vadeli olarak Altın fiyatlarını incelediğimizde 1217 desteği bu haftanın dip noktası olarak görülmektedir. Bu bağlamda da bu destek noktasının kırılması satıcıların ivmelenmesine neden olabilir.

Genel görünüme baktığımızda 1253 altında kaldığı müddetçe 1217 desteğinin kırılma ihtimali daha güçlü bir ihtimal olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pivot 1253 Destek: 1217-1207-1196 Direnç: 1233-1243-1253