BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,57
ALTIN 2.385,96
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

24 Aralık altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi?Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatı

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

NoorCM Menkul Değerler ( http://www.noorcm.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Raporu: 

FED kararları sonrasında ekonomide toparlanma sinyalleri ABD hisselerine olan talebi arttırdı. Ancak Altına olan talebin azalmasına ve 1200 onsun altında seyretmesine neden oldu. Batı Teksas Petrolünde fiyatlar bu sene yüzde 7.9 artış sağladı. Londra ICE’de işlem gören Brent petrol dünü satıcılı kapadı. Bugün piyasalar ABD datasına odaklanacak ve buradan gelecek veri doğrultusunda yön bulmaya çalışacaktır.

Piyasaların erken kapanacak olması ve yarınki tatil veri sonrasında piyasanın sığlaşmasına neden olur. Altının bugünde düne paralel 1200 eksenli yakın destek direnç kademeleri arasında çift yönlü dar bant seyrini sürdürmesini bekliyoruz. Stoplu çalışmak kaydıyla günlük periyotta kısa bant fırsat hareketleri kollanabilir.

Özellikle aşağı yönlü olası kırılmalarda tedbirli olunmalı ve piyasa yönünde hareket edilmelidir.

Turkish Yatırım ( http://www.turkishfx.com ) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın 1205$ direncini test etmesine rağmen hem Cuma hem de Pazartesi geçemediği görülen piyasanın kısa vadeli ortalamalarında satışlarla karşılaştığı görülüyor. Fed kararları sonrası şu aşamada Altın ve Gümüş gibi piyasalara yatırımcı ilgisini canlandıracak bir unsur bulunmaması da fiyatlarda satış baskısını güçlendiriyor. Tatil piyasası nedeniyle likiditenin düşük olduğu ortamda 1180$ gibi kritik bir noktanın kırılması halinde geniş ölçekli hareket yaşanabilir. Yatırımcılar pozisyon alırken bu gibi durumları göz önünde bulundurmalı.

Direnç : 1205-1210-1220 Destek : 1195-1180-1150

IKON Menkul ( http://www.ikonmenkul.com.tr/ ) Tarafından Hazırlanan Altın Raporu: 

Dün 1192 desteğinden toparlanma sonrası 1206 seviyesine doğru yükseliş görüldü. Bu sabah 1200 civarında işlemler devam etmekte. Kısa vadeli yön arayışının görüldüğü emtiada 1204 direncini takip etmekteyiz.

Ancak 1212 direnci yukarı doğru kırılmadığı müddetçe negatif algının devam edeceğini tekrardan belirtelim. Aşağıda ise 1192 desteği önemini koruyor.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın kotasyonlarında hafta açılışında 1205 seviyelerinin kırılamaması sonrası işlemlerin 1202 ile 1192 bandında yatay hareketler gerçekleştirdiğini gözlemledik. Geçtiğimiz hafta 1200 seviyelerinin kırılması sonrası ön plana çıkan satışların 1180 seviyelerine yaklaştıkça destek bulduğunu görmekteyiz.

Geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşen FED toplantısında taperinge başlanmasıyla ön plana çıkan satışları FED sonrası açıklanan ABD verilerinin de beklentileri karşılayarak desteklediğini görmekteyiz. Diğer yandan altının tapering sonrası güvenli liman özelliğini kaybetmesi ve GOFO oranlarının da ekside olmasının altına olan talebin azaldığının sinyalini verdiğini söyleyebiliriz. Dünya genelinde Altın EFT'lerine baktığımızda ise Altın fiyatlarının 32 yılın en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından, yatırımcılar ETF'lerin 10 yıl önce ilk kez çıkarılmasından bu yana altın destekli ETF'lerden en hızlı çıkışlarını yapıyor. En büyük 14 ETF'nin varlıkları 2013'ün başından bu yana yüzde 31 düşerek 1,813.3 metrik tona kadar geriledi. Yılsonuna kadar altın ETF'lerinden 311 ton daha çıkış olması bekleniyor. Dolayısıyla altına olan talebin azalması ve beklentilerin daha da azalacağı yönünde olması altında önümüzdeki günlerde de satışların bir kısım daha devam edebileceğinin sinyalini veriyor.

Küresel piyasalarda Noel tatili olması nedeniyle işlemlerin sığ kalabileceğini düşündüğümüz kotasyonda 1200-1205 bandında alımların zayıf kaldığını yatırımcıların bu bölgelerde oluşan tepkileri izlemeleri gerektiği ve satış pozisyonlarına daha ağırlık vermeleri gerektiğini düşünmekteyiz. Asya açılışı itibari ile sığ ve yatay işlemlerin devam ettiğini gördüğümü kotasyonda an itibari ile işlemler 1198,4 seviyesinden işlem görmekte olup yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1204-1206 seviyelerinden satış pozisyonu açmalarını,1209,5 seviyesi ve üstünü stop seviyesi olarak belirlemelerini, 1202,5/1200,5 seviyelerinin ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz.

Bugün açıklanacak olan ABD MBA Mortage Başvuruları, Dayanıklı Tüketim Malları Siparişleri, Konut Fiyatları Endeksi, Richmond FED İmalat Endeksi ve Yeni Konut Satışları verileri yakından takip edilmelidir.

Saxo Capital ( http://www.saxoMarkets.com.tr ) Tarafındanx Hazırlanan Altın Teknik Analiz Raporu: 

1200 üzerinde kalıcı olamayan seyir kuvvetlenemiyor. Ancak aşağı yönlü momentumda da bozulma gözlemlenmekte. Bir önceki dip olan 1180 destek görevini koruyor. Gün içerisinde baskının sürdüğü ve desteğin test edildiği izlenebilir. Ancak yine kalıcılık genel seyir için önemli olacaktır. Saxo yatırımcıları 31,96% kısa, 68,04% uzun pozisyon taşımaktalar.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

2000 yılından itibaren gerçekleştirdiği yükselişlerle adından sıklıkla bahsettiğimiz ve son 12 yıldır da bu yükselişlerle yatırımcılara “güvenli liman” olarak görünen Altın fiyatları için 2013 yılında kara bulutların üzerinde olması nedeniyle güvenli liman özelliğini kaybetmiş ve bu tutum altın fiyatlarının yıl içi düşüş gerçekleştirmesine katkı sağlamıştır. 1520 seviyesinin aşağı yönlü kırılması sonrasında kara bulutların çoğaldığını gözlemlediğimiz altın fiyatları yılın son haftasında yılın dip noktası olan 1180 seviyesine yakın hareket ettiğini görmekteyiz.

Teknik olarak baktığımızda haftanın açılışı sonrasında 1200 seviyesi yakınında hareketlerine devam etmeye çalışan Altın için 1214 ve 200 saatlik basit hareketli ortalama olan 1227 seviyesi satışların devamı için önemli bariyerler olarak kaydedilmektedir. 1214 direnci gün içi işlemcilerin işlem stratejileri için dikkatle takip edilmesi gerekilen bir seviye olarak gözlemlenirken 1227 direnci de tepki alışlarının devam edip etmeyeceğini sorgulamamıza katkı sağlayacak bir direnç noktasıdır. Eğer altın bu seviyeler altında hareketlerine devam ederse yılın dip noktası 1180 seviyesi yeniden hedeflenmek isteyecektir.

Aksi takdirde yani 1214 ve 1227 dirençlerinin geçilmesi durumunda tepki alımları hız kazanacak ve bu tutum paritenin yeniden 1268 seviyesine doğru yükselişi için önemli bir adım olacaktır. Genel anlamda baktığımızda aşağı yönlü hareketlerin daha baskın olduğunu gözlemlemekteyiz.

Pivot 1214 Destek: 1192-1180-1168 Direnç: 1207-1214-1227

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Altın Bülteni: 

Richmond Fed başkanı Lacker,Fed’in kısa vadeli faiz oranlarını büyük olasılıkla 2015 yılının ilk aylarında yükselteceğini söylerken,Fed’in tahvil alımlarını azaltılmasının doğru karar olduğunu ve tahvil alımlarında azaltımın hızlanmayı veya durmasının da verilere bağlı olacağını vurguladı. Dallas Fed Başkanı Fisher ise QE’de 20 Milyar dolar azaltımını savunduğunu belirtti.

ABD’de Kasım ayında kişisel gelirler %0.2, kişisel harcamalar ise %0.5 artış gösterdi. Tüketim harcamaları ise %0.5 ile son 5 ayın en hızlı artışını gösterdi. Chicago Fed endeksi %0.6 olurken, Michigan tüketici güveni ise bir önceki aya paralel olarak 82.5 açıklandı. Çekirdek Dayanıklı Malların siparişleri ve yeni konut satışları paritede volatiliteyi yükseltebilir. 1210$ direncine yukarı yönlü hareketlerde satış baskısının artmasını öngörüyoruz.