BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.448,95
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

4 Kasım altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Saxo Capital (http://www.saxomarkets.com.tr) Tarafından  Hazırlanan Altın Teknik Analiz Raporu: 

Geri çekilmenin 1306,81 fibo seviyesi ile sınırlı kalmış olması  konsolidasyon ile birlikte momentumda da kuvvetlenme isteğini ortaya  koyuyor. Gün içerisinde 1306,81 altına gelinmesi durumunda 1275  seviyelerine kadar bir hareket izlenebilir.

Ancak uzun vadeli momentumda düzelme mevcut. Saxo yatırımcıları 37,30% kısa, 62,70% uzun  pozisyon taşımaktalar.

Troy Kıymetli Madenler ( http://www.troypreciousmetals.com )  Tarafından Hazırlanan Kıymetli Madenler Raporu: 

Geçtiğimiz hafta FED toplantısının etkisiyle ayı piyasasına giren  ve pariteden destek bulamayan sarı maden 1310 usd/oz desteğinden  düşerek 1306 usd/ons'a kadar yuvarlanırken, kapanış itibariyle 1315.70  usd/ons'ta durarak haftayı yüzde 2.55 kayıpla kapattı.

Euro, dolar  karşısında son iki haftanın en kötü seviyesi olan 1.3484 seviyesini  kaydetti. Dolar'ın kazancı yüzde 2.3 olurken, Cuma günü ABD’den  açıklanan ISM imalat rakamlarında yükseliş kaydedilmesi, teşvik  sorununa rağmen Wall Street’i yukarı kaldırdı.  

FED’in toplantısı sonrasında piyasalarda hakim olan görüş, Merkez  Bankası’nın varlık alımlarını aslında kesin olarak ertelemediği ve  hala ekonomik verilerden medet umarak duruma göre şekil alacağı  şeklinde. Son toplantı piyasalara belirsizliğin yarattığı endişe virüsünü bulaştırırken, bundan sonra açıklanacak her ekonomik veri her zamandan daha kritik önem taşıyor.

Altın hafta başında bir miktar  tepki alımıyla karşılaşabilir ancak alımların hacmi belini doğrultmaya  yetmeyebilir. 1280 usd/ons'a kadar geri çekilme yaşanabilir. Avrupa Merkez Bankası’nın bu hafta gerçekleştireceği toplantı, ekonomik büyümeyi desteklemek için para politikasında gevşek tavır alması  açısından önemli.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın kotasyonlarında geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşen  FOMC toplantısı sonrası haftanın son işlem gününde geri çekilmelerin  devam ettiğini ve Doların diğer para birimleri karşısında da  güçlendiğini gözlemledik. Fed'in aylık tahvil alımları, 40 milyar dolar mortgage destekli tahvil ve 45 milyar dolar hazine tahvili  şeklinde ayrılmaya da devam edecek. Fed ayrıca, işsizlik yüzde 6.5'in  üzerinde seyrettiği sürece ve enflasyon görünümü yüzde 2.5'in üzerine  çıkmadıkça hedef faiz oranını sıfıra yakın seviyelerde tutacağı  görüşünü de korudu. Doların değer kazanmasının diğer nedenlerden  birisi ise, Fed’in tahvil alımlarına devam etme kararı ile günden güne  büyüyen bilançosunun para piyasaları üstündeki hâkimiyetini  kaybedeceği senaryosu piyasalarda Aralık ve Ocak toplantılarında  ‘Belki’ ufak bir azaltım beklentileri ortaya çıkmaya başlaması.  

Haftanın son işlem gününde ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de 2,49  seviyelerinden 2,58 seviyelerine doğru yöneldiğini ve tahvil  tarafından bir kısım çıkış olduğunu gözlemledik.

Altın swap oranlarına  baktığımızda da 1 ve 3 aylık GOFO oranları eksi bölgede olmasına karşın 6 aylık swap oranlarının artı bölgede kalması, değer kayıpları  yaşayan altının toparlanması yönünde etkili bir destek  oluşturamamakta. Tekniksel olarak ele aldığımızda ise 1325-1328  dolaylarında 4 saatlik periyotlarda oluşan ‘Dark Cloud Cover’ mum  çubuğu formasyonu, Fibonacci ’nin 61,8lik dilimi olan 1321 desteğinde  fiyatlarının tutunamaması sonucu, formasyonun oluştuğunu görmekteyiz.

Düşüşlerin 1309-1307 dolaylarında destek bulamaması sonucu  fiyatlardaki değer kayıplarını günlere taşıyabileceğini düşünmekteyiz.  An itibarı ile 1314,7 seviyesinden işlem gören Altın kotasyonlarında,  yatırımcılarımızı 1320/1318,5 seviyelerinin ise hedef seviyeler  olabileceği görüşündeyiz.

Bugün açıklanacak olan ABD Fabrika  Siparişleri verileri yakından takip edilmelidir.

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 

ABD'de ekim ayı ISM imalat PMI'ı 55.0'lık beklentinin üzerinde  56.4 ile nisan 2011'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarken yeni  siparişler endeksi 60.6 olarak açıklandı. Üretim endeksi ise 62.8'den  60.8'e gerilerken fiyat endeksi 55.5 oldu.

Beklentimiz borç tavanı nedeniyle yaşanan negatif gelişmelere ve birbirinden farklılık göstererek sürekli aşağı yönlü revize edilen ABD datalarına rağmen  ülke ekonomisindeki büyümenin yıllık bazda %2'yi geçmesi yönünde. Ekim  ayında gerçekleştirilen FOMC Toplantısı sonrasında tahvil alımında ve  faiz oranlarında değişime gidilmezken birbirinden farklı açıklamalar  devam ediyor. Gün içerisinde 1302$ desteğinden 1325$ hedeflenebilir.