BIST 10.170
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül 'Bismillah' diyerek yola çıktı

Sarıgül, CHP'ye katılımının ardından ilk kez basın mensuplarına konuştu ve "Bismillah diyerek yola çıktık" dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'ye katılımı ardından ilk kez bir açıklama yaptı. 9 Kasım günü saat 10:30'da CHP Genel Merkezinde Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini  ve parti kimliğini alacağını açıklayan Sarıgül, "Bismillah diyerek yola çıktık" dedi.

CHP’nin başvurusunu kabul etmesini değerlendiren Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

YENİ BİR SAYFA AÇILDI

“Bu karar omuz omuza olma kararıdır. Haktan hukuktan yana bir karardır. CHP'nin İstanbul'dan başlayacak iktidar yolculuğunda bugün yepyeni bir sayfa açılmıştır. Tüm enerjimizi, tecrübemizi önce İstanbul'da sonra Türkiye'de ortaya koyma günü gelmiştir. Kendimi daha enerjik, daha güçlü hissediyorum.

KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM

Geride kalan yıllar için kırgınlığım söz konusu değildir. Gün birlik, beraberlik günüdür. Gün kısır çekişmelere bakmadan ileri bakma günüdür. Artık yeni bir sayfa açıldı. Geleceği konuşmalıyız. Tek düşüncemiz iktidar olmalıdır. İlk hedef yerel seçimler, sonra da genel seçimlerde bayrağı burca dikmek için gecemizi gündüzümüze katacağız.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Büyük bir onur ve şerefle düşüncelerimizi iktidara getirmek için, Cumhuriyet değerlerimizi iktidara getirmek için üzerimize düşeni yapacağız.

Tehlike yanımızdan geçerken tarafısz kalamazdık. CHP aldığı kararla iktidar olmanın yolunu açmıştır. Herkesin birbirine sevgiyle yaklaştığı bir dönemi beraber başlatacağız. İstanbul'u önce, sonra da tüm Türkiye'yi sevgisizlikten kurtaracağız. 

BİSMİLLAH DİYEREK YOLA ÇIKIYORUZ

Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Parti Meclisindeki arkadaşlarıma, 1974 yılından beri tanıdığım Adnan Keskin'e ve TDH deki binlerce yurttaşımızı tebrik ve teşekkür ediyorum. Tüm yurttaşları kucaklamak için "Bismillah" diyerek yola çıkıyoruz. Bu kadar ülkemizin güçlenmesi için hayırlı ve uğurlu olsun. 

9 KASIM GÜNÜ CHP GENEL MERKEZİNDE BULUŞALIM

9 Kasım TDH için, binlerce yurttaşımız için önemli bir gündür. 9 Kasım saat 10:30'da baba ocağıma, sayın genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'ndan parti kimliğimi almak için, bütün mücadele arkadaşlarımla orada olacağım. 9 Kasım'da Türkiye'de çok önemli çok güzel umutlu yeni bir sayfa açacağız. 9 Kasım'da CHP genel merkezi önünde buluşmak üzere çok teşekkür ederim.