BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Altın dolu kasa nasıl kayboldu nasıl bulundu

Bir bankanın “Kasam kayıp” diyen müşterisini “Siz çaldınız” diyerek itham ettiği altın dolu kiralık kasa, 2 yıl sonra bulundu.

Abone ol

İçi altın dolu kiralık kasasını boş bulan 73 yaşındaki müşterisine, “Altınları sen çaldın” diyen banka, 2 yıl sonra “altınları bulduk, yanlış kasaya koymuşsunuz” dedi. Ancak “Altınlar eksik’ raporu tutturulmak istenince kasa yine müşteriye teslim edilmedi.

Ayşe Sevim Süner, 50 yıl boyunca biriktirdiği altınlarını 6 Temmuz 2007 tarihinde kızı Serpil Erdoğan’la (45) birlikte ortak kiraladığı bir bankanın kasasına koydu.

12 Ağustos 2010’da ihtiyacı olan takıyı almak için gittiğinde ise kasasını bulamadı ve “Altınlarım çalınmış’ dedi. Savcılık soruşturma, banka müfettişleri inceleme başlattı. Müfettfiş raporunda, “Muhtemelen en son ziyaretleri olan 25 Mart 2010’da kasadaki altınları aldılar. Serpil Erdoğan, 3 yıl önce eşiyle ticaret yaparken iflas etmiş ve çalışmak için Antalya’ya gitmiş. Bu nedenle altınları alarak mesnetsiz iddialarla bankayı suçlayıp menfaat temin etmek istiyorlar” dedi. Savcılık da “Delil yok” diye kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Daha önce kasa dairesinde tamirat yapıldığını tespit eden Süner’in avukatları, Yargıtay’a itirazda bulundu.

BANKA ‘BULDUK’ DİYE ARADI

Geçtiğimiz aylarda ise Süner’i arayan banka yetkilileri, “Altınlarınız bulundu. Siz yanlışlıkla altınları 400 numaralı kasa yerine 378 numaralı kasaya koymuşsunuz” dedi.

Ancak kasa açıldığında altınların bir kısmının eksik olduğu görüldü. Süner‘in avukatı, noter huzurunda tespit yaptırıp tutanak karşılığında kasayı teslim almak istediklerini söyledi. Banka yetkilileri eksik altınları yazmayınca Süner imza atmadı ve altınlar teslim edilemedi. Mahkeme kanalıyla kasayı alacaklarını söyleyen Süner’in avukatları, iftira ile hırsızlık iddialarıyla yeniden dava açmaya hazırlanıyor. 73 yaşındaki Süner, “Müfettiş raporu, çocuklarımla arama nifak tohumları ekti. Beni, diğer çocuklarımdan altınları kaçırıp kızıma vermiş konumuna düşürdü. Onurum zedelendi, sağlığım bozuldu” dedi.