BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Altaylı, Kırca ve Ay'ı topa tuttu

RTÜK'ün gelin-kaynana yarışmalarına "Dur" demesiyle eleştiriye başlayanlar, Fatih Altaylı'nın hışmına uğradı. Savaş Ay, topun ağzındaydı.

Abone ol

Fatih Altaylı, RTÜK Başkanı Fatih Karaca'nın "DUR" dediği gelin-kaynana yarışmalarını, eleştirenlere patladı. Geçtiğimiz dönemlerde yarışmacı bir kızla evlenmek isteyen Savaş Ay'ında olumsuz eleştirilerde bulunması Altaylı'yı iyice çileden çıkardı. Altaylı, "Kaynana programından kız beğenenler, kaynana programlarını eleştiriyor" diyerek tepkisini dile getirdi.


BİZ buralarda yokken ‘kaynana’ programlarından dolayı kıyamet kopmuş. Afrika’ya doğru yola çıkmadan birkaç saat evvel RTÜK Başkanı Fatih Karaca ile oturup sohbet etmiştik.

Bu programlarla ilgili ikimiz de aynı fikirdeydik. Ertesi gün çıkıp ‘biraz sertçe’ konuşunca ortalık karışmış. Ama özünde haklı. Doğrusunu söylemek gerekirse bu konuda ‘ahkám kesme’ hakkına sahip tek televizyoncuyum.

Çünkü ne Ali Kırca gibi üç otuz reyting uğruna kaynanaları yanıma oturtup ana haber bülteni yaptırttım, ne de Savaş Ay gibi bunların yaşadığı eve dalıp program yaptım.

Hatta daha da ötesi, Savaş bu evlerden birinde arz-ı endam eden kızlardan biriyle evlenmeye bile kalkıştı. Şimdi kalkmış yazıyor. Acaba ATV’nin yaptığı benzer program tutsaydı Kırca ve Ay aynı tarzda konuşabilirler miydi?

Ben ise her şeyi söyleme hakkına sahibim.

Bu programlardan hiçbirine ana haber bültenlerinde yer vermedim. Benzer bir program Kanal D’de başladığında haber müdürü arkadaşıma söylediğim tek bir cümle vardı: ‘Bu evde ne olursa olsun haberlerde görmek istemiyorum.’

O nedenle de şimdi yazma hakkına sahibim.

Ben bu programların ‘asıllarının’ çok da sorun olmadığını düşünüyorum.

Çünkü ehil ellerde kesilip biçildikten sonra ‘bant’ olarak yayımlanıyorlar ve fazla bir rezillik olmuyor. Asıl rezalet, bu programların ‘starlarının’ canlı yayınlara konuk olarak alınması.

Ana haberlere veya kadın programlarına canlı yayın konuğu olarak katıldıkları zaman işin rezilliği çıkıyor. Bugün hafızalarda kalan rezilliklerin hepsi reyting uğruna oralarda yaşandı.

Seda Sayan’ın programında birbirlerine su attılar. (Gerçi su fırlatma TBMM TV’de de olmuştu.) Gülben Ergen’in programında kafalarında bardak kırdılar. Daha pek çok yayında aklımda kalmayan türlü rezalet yaşandı. Çünkü bunlar canlı yayındı ve kontrol imkánı yoktu.

RTÜK Başkanı’nın hatası ise basın toplantısı yapmak oldu.

TV genel müdürlerini çağırıp sıkıntıları anlatabilir, dinlenmediği takdirde bu gibi programlara cezalar vererek RTÜK’ün tavrını gösterebilirdi.

Yine de ben, Karaca’nın uyarısının herkesin kendine bir çekidüzen vermesi açısından işe yarayacağını düşünüyorum.

Her ne kadar biraz aşırıya kaçmış olsa da...

YAZI:Fatih ALTAYLI
HÜRRİYET

IRC