BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Altan'dan olay Sultan Süleyman yazısı

Taraf Genel Yayın yönetmeni Ahmet Altan muhafazakarlara Sultan Süleyman ile ilgili şok sorular yöneltti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını konu alan ve Show TV'de başlayacak olan "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizi ortalığı karıştırdı. Padişahın seks düşkünü gösterilmesi ve eşcinsel sahneler nedeniyle muhafazakar kesim ayağa kalktı.

Bugünkü köşesinde olay diziyi ele alan Taraf'ın tepesindeki isim olan Ahmet Altan, "muhafazakarlara" fena çattı. Kavmiyetçiliğin dindarlığın dürüstlüğünü zedelediğini söyleyen yazar, Sultan Süleyman ile ilgili şok iddiaları hatırlatarak muhafazakarlığı sorguladı.

DİNDAR VE MUHAFAZAKAR FARKI

Altan, dindarlar ile muhafazakarların aslında ayrı olduğunu belirterek aralarındaki farkı şöyle açıklıyor:

"Dindar" dendiğinde benim ilk aklıma gelen "dürüst ve içten" bir insan. Dürüst ve içten olmadan gerçek bir dindar olunamayacağına inanıyorum. Muhafazakarlar ise her zaman içten olamıyorlar. Onları dürüstlükten uzaklaştıran ise içlerinde barındıkları "milliyetçilik" damarı."

KULU TABULAŞTIRMAK DİNE UYMAZ

İyi bir müminin referansı olarak Hz. Muhammed'in Veda hutbesini gösteren yazar, sözü muhafazakarlara getirerek şu kritik soruyu soruyor:

"Kemalistler Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i tabulaştırıyor. Muhafazakarlar ise Osmanlı'yı. Şimdi kendini dindar olarak da gören muhafazakarlara sormalıyız, makamı payesi sıfatı ne olursa olsun "bir kulu" tabulaştırmak onu dokunulmaz, tartışılmaz kılmak , onu "diğer kullardan" ayırmak "zaafsız" addetmek, dine dinin dürüstlüğüne eşitliğine uyar mı?"

MUHAFAZAKARLARA ŞOK SORULAR

Muhafazakarların Kanuni Sultan Sülayman'ın hayatını bilmediklerini iddia eden yazar, padişah ile ilgili şok iddiaları gündeme getirdi:

"Kanuni dizisinde "eşcinsel sahneler" olmasına kızan muhafazakarlar önce "makbul" sonra "maktul" olan İbrahim Paşa'yla daha ilk gençliklerinden başlayan ilişkilerinin ne tür bir ilişki olduğunu sanıyorlar.

Bir haremi olan birinin kadınlara düşkün olmadığına inanmak mümkün mü? Kanuni'nin kaç kadından kaç çocuğu olduğu biliyor musunuz?

Böyle ilişkileri bugün biri yaşasa bunu hoşgörecek misiniz yoksa Osmanlı padişahlarının her yaptığını kutsal mı kabul ediyorsunuz?

Kanuni Sultan Süleyman'ın "En yiğit, en akıllı, en cesur" oğlu olarak görülen Mustafa'yı padişah otağının girişinde boğdurması ve oğlunun öldürülmesini bir perde arkasında izlemesi size bu padişah hakkında ne söylüyor?"