BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de yine bildik görüntüler

Yılbaşı nedeniyle Taksim'de toplanan vatandaşlar alkolün etkisiyle birbirine giren gençlerin kavgasından tedirgin oldu.

Abone ol

Taksim Meydanı'nda alkolün dozunu kaçıran bazı gençler arasında kavga çıktı. Yine taciz olayları yaşandı, sözlü sataşmalar ve kavgalar eksik olmadı. Bir saldırgan taciz ettiği bayanın arkadaşını bıçakladı. Alkol alıp polisin silahına sarılan bile oldu. İstanbul'daki yılbaşı kutlamalarında, 33'ü taciz iddiasıyla olmak üzere 64 kişi gözaltına alındı.

video.jpg

Taksim ve Nişantaşı'nda 15'er kişi, Asya yakasındaki bir konserde 2, Unkapanı'nda ise 1 kişi taciz iddiasıyla gözaltına alınırken, polis, aralarında aranan kişilerin de bulunduğu 31 kişiyi de hırsızlık, bıçakla yaralama, uyuşturucu madde satmak ve kullanmak ile benzer suçlardan gözaltına aldı.İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstiklal Caddesinde dolaşarak, Beyoğlu'ndaki ekiplerin çalışmalarını denetledi.

Bu kişiler arasında bulunan bir kadının da ''teşhircilik'' suçundan gözaltına alındığı öğrenildi.

KAN AKTI

Yeni yılın ilk dakikalarında Taksim Meydanı'nda kan aktı. İddiaya göre; kimliği henüz öğrenilemeyen bir genç, eğlenmek için Taksim'e gelen bir bayanı taciz etti. Zor anlar yaşayan bayanın erkek arkadaşının müdahale ettiği tacizci, alkolün de etkisiyle saldırmaya başladı. Önce elindeki bira şişesini gencin kafasına atan tacizci, daha sonra cebinden bir bıçak çıkardı. Olay yerinde arbede yaşanırken, çevredekilerin engel olamadığı tacizci, genci bacağından bıçakladı. Genç kanlar içinde kalırkekn, büyük
korku yaşayan kız arkadaşı panik içinde bağırmaya başladı. Bu sırada olay yerine gelen güven timleri, saldırgan tacizciyi kıskıvrak yakaladı.

İKİ KEZ TACİZE UĞRADILAR

Taksim meydanından taşan kalabalık, İstaklal Caddesi'nde de yığılmalara yol açtı. Fransız Konsolosluğu önünde yürümek neredeyse imkansız hale geldi. Kalabalık içinde yürümeye çalışan 3 yabancı kadın turist, kendilerini takip eden kalabalıktan rahatsız oldu. Anında devreye giren sivil polisler kadın turistleri çembere aldı, kalabalığın içinden çıkardı. Turistleri takip eden ve sözle taciz ettiği öğrenilen 1 kişi gözaltına alındı. Biranda şaşkına dönen turistler, polisler kendilerini tanıtana kadar endişeyle bekledi. Taksim büfeler önüne getirilen 3 kadın arkadaş, bu kez de meraklı bakışların hedefi oldu. Bölgede kameraların ve meraklı kalabalığın toplanması üzerine polis yine devreye girdi. Güçlükle de olsa kalabalık uzaklaştırıldı.

LAF ATMA VE SÖZLÜ SATAŞMALAR

Kutlamalar sırasında vatandaşların oluşturduğu kalabalık içerisinde çok sayıda kavga çıktı
. Polis ekipleri, olaylara müdahale ederek daha fazla büyümesini önledi. Laf atma ve sözlü sataşma sonucu Beyoğlu bölgesinde 2, Nişantaşı'nda ise 1 kişi bıçakla yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ambulanslar kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorluk çekti.

ALKOLLÜ ŞAHIS TURİST KIZA SARILMAK İSTEDİ

Yeni yılı kutlamak üzere arkadaşlarıyla birlikte Taksim Meydanı'nda gezintiye çıkan bayan turist, alkollü bir şahıs nedeniyle zor anlar yaşadı. Aldığı aşırı alkolün etkisiyle bayan turiste doğru yönelen şahıs, genç kıza sarılmak istedi. Genç kızın bağırmaya başlamasıyla harekete geçen güven timleri, alkollü şahsı gözaltına aldı. Polis tarafından duvara yaslanarak üzeri aranan alkollü şahıs, bu sırada kendisini görüntüleyen basın mensubuna da tekme attı. Şahıs, daha sonra polis merkezine götürüldü.

GENÇ KIZIN TAKİP ETTİLER, GÜVENLİK TİMİ İMDADA YETİŞTİ

Yeni yıl kutlamalarının yapıldığı Taksim'e gelen bir grup genç kız, tacizciler nedeniyle zor anlar yaşadı. Mini etekli genç kızları takip ederek sözlü tacizde bulunan grubun elle taciz girişimine güven timleri engel oldu.  Grubu etkisiz hale getiren güven timleri, büyük korku yaşayan genç kızları gidecekleri yere kadar götürdü. Kimlik kontrolünden geçirilen şahıslardan biri gözaltına alındı.

KAVGA EDEN GENÇLERİ POLİS DAKİKALARCA KOVALADI

Yeni yıl kutlamalarının adresi olan Taksim'de, 2011'in ilk saatlerinde zaman zaman gerginlikler yaşandı. Alkolün dozunu kaçıran bazı gençler arasında kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden polisle alkollü gençler arasında da zaman zaman kovalamaca yaşandı. Kavga eden bir grup genci ayırmak isteyen polis, grubun peşinden dakikalarca koştu. Polis, yakaladığı gençleri kimlik kontrolünden geçirerek üzerlerini aradı.
Öte yandan, çıkan olaylar sırasında bir gencin kaşının yarıldığı gözlendi.


POLİSİN SİLAHINI ALMAK İSTEDİ

Taksim Meydanı'nda görevli bir polis memurunun silahını almak isteyen şahıs, yaka paça gözaltına alındı.  Alınan bilgiye göre, alkollü olduğu öne sürülen bir kişi, Taksim'de görevli polis memurlarından birinin silahını almak istedi. Polis tarafından yaka paça gözaltına alınan şahıs, polis otobüsüne götürüldü.