BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,23
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Alperenler Erdoğan'ı çok fena üzmüş!

Kamuoyunda çok da bilinen bir olay değil. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün hemen ardından yaşanmış.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL) - BBP ile AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın arasındaki "mendil kırgınlığı"nın tüm ayrıntılarını öğrendik.

Olay BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonra yaşanıyor. O süreci hatırlarsınız: BBP liderine günlerce ulaşılamamış, alperenler dağa çıkıp aramaya niyet etmiş ve asker tarafından engellenmişti.

İşte o sürecin devamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, taziye için BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun evine gidiyor. Kapıda Erdoğan'ı Alperenler Ocağı'ndan bir grup genç karşılıyor. Erdoğan gençlerin elini tek tek sıkıyor.

Buraya kadar herşey normal. Ancak Alperen ocaklarından olduğu söylenen o gençler, Erdoğan ile tokalaştıkları ellerini kolonyalı mendille silip, mendili de yere atarak tepki gösteriyorlar. Yani demeye getiriyorlar ki "sen bu olaydan sorumlusun"... Mendille ellerin temizlendiğini ve o mendillerin yere atıldığını Erdoğan'a eşlik eden kızı Sümeyye fark ediyor.

BENİ EN ÇOK KIRAN OLAY

Başbakan Erdoğan aradan geçen zamana rağmen yakın çevresine bu olaydan her söz edişinde "Beni en çok kıran olaydı" diyor.

BBP lideri Mustafa Destici'ye de bu olaydan söz ediyor ve Destici'nin aktardığına göre aynen şu ifadeleri kullanıyor;

-"Hiç beklemediğim bir hadiseydi. Çok üzüldüm. Muhsin Bey bizim kardeşimizdi. Biz bunu hak etmedik".

DOĞRU BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİ

BBP lideri Mustafa Destici, Erdoğan'ın 'kırgınlığına' hak veriyor ve o dönemde Alperenleri provake etmeye çalışanlar olduğuna dikkat çekiyor. Destici, İnternethaber.com'a verdiği söyleşide şu ifadeleri kullandı;

-"Bana göre arkadaşlarımızın yaptığı doğru bir davranış değildi. Provakatif olaylar vardı o dönemde. Başbakan bu hadisenin kendisini üzdüğü söyledi. Bana da anlattı hadiseyi."