BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Alperen Ocaklarının sabrı taştı

Helikopter enkazının halen bulunaması BBP'lileri kızdırdı. Alperen Ocakları'na bağlı üyeler valilik önünde protesto yaptı.

Abone ol

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür ve bir grup ocak üyesi, Kahramanmaraş Valiliği önünde, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan ve dün düşen helikopterin hala bulunamamasına tepki gösterdi.

Beraberindeki Alperen Ocakları üyeleriyle birlikte Kahramanmaraş Valiliği binasına girmek isteyen Gürgür, polisin engellemesiyle karşılaştı. Gürgür, daha sonra Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile görüşerek, arama kurtarma çalışmalarında yaşanan sıkıntıyı anlattı.

Gürgür, Kahramanmaraş Valiliği çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının yetersizliği nedeniyle çalışmalara kendilerinin de katıldığını belirtti.

Dün saat 23.30'da bölgeye geldiklerini ve Alperen Ocakları üyesi 50 kişiyle dağda 3 saat arama yaptıklarını ifade eden Gürgür, şöyle konuştu:

''Devletin resmi açıklamalarında 1500 noktada arama yapıldığı, bölgede bine yakın personelle 5 helikopterin arama kurtarma çalışmasına katıldığı bilgisi verilmesine rağmen, 1 astsubay, 4 tane gönülsüz köy korucusu ve 3 tane alt kademede proje üreten AKUT görevlisinden başka kimseyi göremedik.

Bizler de dağa çıkmada ısrarsız olsaydık, devletin görevlileri çıkmayacaktı. Fakat medyada olay böyle lanse edilmiyor. Gece boyunca 3 adet koordinat belirleniyor. Ekipler oraya gittiklerinde kayalıklarla karşılaşıyor. Ne teknik imkan ne personel imkanı, hiçbir şey yok. Hala dağlarda arkadaşlarımız tek başına arama yapıyorlar.''

Abdullah Gürgür, kriz merkezi olarak ilan edilen Kahramanmaraş'ın da krizi iyi idare edemediğine şahit olduklarını öne sürerek, Ankara'dan Kahramanmaraş'tan ve Türkiye'nin birçok bölgesinden gelip Muhsin Yazıcıoğlu'nu kurtarmak için inisiyatif sergileyen gençlerin, devletin hiçbir kriz mekanizmasına takılmadan kendilerini dağlarda bulduğunu ileri sürdü.

Gençlerin don, çığ, düşme ve ölme tehlikesiyle karşılaşması halinde bunun hesabını kimsenin veremeyeceğini dile getiren Gürgür, şunları anlattı:

''Muhsin Yazıcıoğlu bu ülkede çile ile yoğrulmuş bir hayata sahiptir. 10 yıl cezaevinde yatıp 1 gün hüküm yememiş bir liderdir. Bu devletin Muhsin Yazıcıoğlu'na yapması gereken son bir görev vardı, fakat devletimiz bu görevini de layıkıyla yerine getirememiştir. Biz Türk İslam ülkücüleri olarak devletle barışık bir yapı olarak artık devletimize kızmaya, kırılmaya başlıyoruz. Milliyetçiliğimizi gözden geçirmeye çalışıyoruz. Burada devletin yetkililerini altlarından kalkamayacağı bir ihmalsizlikle buluşturmamalarını bir kez daha ifade ediyoruz.''

Dün, bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan hiçbir helikopter ve profesyonel ekip görmediklerini öne süren Gürgür, çalışmaların tamamen amatörlerin kontrolünde yürütüldüğünü iddia ederek, ''Bu işin sonunun nereye gideceğini bilmiyorum. Devletin olmadığı yerlerde bireyler sorunlarını kendisi çözmeye başlar. Buradan Türkiye'nin birçok yerinden binlerce arkadaşımız Muhsin Yazıcıoğlu'nu aramak için yola çıkmıştır'' diye konuştu.

Abdullah Gürgür, arama çalışmalarına katılan bazı arkadaşlarının donma tehlikesi geçirdiğini ve geri dönmek zorunda kaldığını ifade ederek, fevri davranmayarak bir felaketi önlediklerini ve arkadaşlarını köy meydanına indirdiklerini kaydetti.