BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CHP 1980den itibaren çok değişti

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, ''CHP, Atatürk'ün partisi olmaktan 1980 yılından sonra çıkmıştır, Baykal'ın partisi olmuştur'' dedi.

Abone ol

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, seçim çalışmaları kapsamında Kastamonu'nun Daday ilçesine geldi. İlçede önce esnaf ziyareti yapan Macit, daha sonra parti binasında vatandaşlara ve partililere seslendi.

Konuşmasına, ''Türk halkına dayatılan iki partili bir siyaset var; AKP ve CHP...'' diye başlayan Macit, sözlerini şöyle sürdürdü:

''CHP, halkın ve Atatürk'ün partisi olmaktan 1980 yılından sonra çıkmıştır. Baykal'ın partisi olmuştur. Örneklerini görüyoruz. Dün Avcılar'da bir gencimizi CHP'liler bıçakladı ve yoğun bakımda. Bu kin, garez niye? Herhalde 22 Temmuz'da barajın altından kurtardığımız için diye düşünüyorum. Her zaman DSP'nin oylarını ipotek alarak, yollarına devam etme beceriksizliğinin üzerini örtmekte kullanıyorlardı. Bugünkü Hükümet'i başa getiren Baykal'dır. Sayın Baykal 'aman ha oylarımızı bölmeyelim, AKP başa gelmesin' diyerek bugüne kadar DSP oylarıyla ayakta duruyordu. Ama halkımız baharla birlikte bahar temizliği yapacaktır. Önce belediyelerden başlanmalıdır.''

Daday'da da seçimle ilgili güzel ve çok iyi izlenimler edindiğini belirten Macit, ''Bunun ışığını aldım. Kurucu Genel başkanımız Bülent Ecevit'in baba ocağı Daday, inanıyorum ki 29 Mart seçimlerinde DSP adayı Hasan Fehmi Taş'ı seçecektir. Bunun sonucu olarak Daday'a her türlü desteği vermeyi taahhüt ediyoruz'' şeklinde konuştu.