BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Alperen Ocakları'ndan HDP'ye saldırı açıklaması

HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş'a düzenlenen bıçaklı saldırıya ilişkin Alperen Ocakları'ndan açıklama geldi.

Abone ol

ANKARA'da HDP Genel Merkezi'nde PM üyesi Ahmet Karataş'a yönelik düzenlenen bıçaklı saldırının BBP ve Alperen Ocakları'yla bağlantılı olduğu yönündeki iddialar yalanlandı.

Alperen Ocakları'ndan yapılan açıklamada "Vakıf olarak 'bunu kınıyoruz' ve en hafifiyle büyük bir alçaklık ve adilik olduğunu buradan ifade etmek istiyoruz" denildi. 

Provokasyon uyarısı da yapılan açıklamada, "Türkiye'deki birçok saldırı ve karanlık cinayetlerlerle gündeme getirilme çabaları tarafımızca derin bir oyunun parçası olarak görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Alperen Ocakları'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Asil Türk milletinin asırlardan beri özlemini çektiği, birlik,beraberlik ve refahın temini olarak
lâyık olduğu medeni seviyeye yükselmesi için kendilerine bu hasreti dindirecek bilgili,faziletli
ve toplumumuza hayırlı nesiller yetiştirmek için kurulan Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve
Dayanışma Vakfı hamiyetsever Türk milletine emanet edilmiştir.

...
Son üç gündür bazı yazılı, görsel medyada 'ülkemizde' yaşanan bazı 'olumsuz' hadiseler maalesef geçmiş dönemlerde olduğu gibi HDP,Parti Meclis'i üyesine yapılan saldırıyı da Alperen Ocakları Eğitim,Kültür ve Dayanışma Vakfı ile ilişkilendirme çabalarını görmekteyiz. Vakıf olarak 'bunu kınıyoruz' ve en hafifiyle büyük bir alçaklık ve adilik olduğunu buradan ifade etmek istiyoruz.

... Vakfımızın; Türkiye'deki birçok saldırı ve karanlık cinayetlerlerle gündeme getirilme çabaları tarafımızca derin bir oyunun parçası olarak görülmektedir.

Bir yerlerden düğmeye basılarak Alperenleri 'menfur' olaylarla ilişkilendirilme çabalarını büyük bir provokasyonun ön hazırlığı olarak görüyor ve bunları yapanları uyarıyoruz:

En hafif tabirle yaptığınız bu alçaklık dün olduğu gibi bugünde Alperenlerin üzerinde tutmayacaktır. Hiçbir kardeşimiz bu oyuna gelmeyecektir. HDP'li parti meclis üyesine yapılan saldırıyı bir kere daha doğru bulmadığımızı tasvip etmediğimizi, bu tür hadiselere bulaşanların camiamız içerisinde yer bulamayacağını; meyli olanlarında barınamayacağını net bir şekilde ifade ediyoruz.

HDP'NİN HEDEF GÖSTERMESİ...

Bu olay bir bir provokasyon olup; PKK'nın ve siyasi uzantısı HDP'nin Vakfımızı ve camiamızı hedef göstermesi de bir yönüyle onların derin yapılarla doğrudan nasıl bir ilişki içerisinde olduklarını da göstermektedir. PKK ve onun siyasi uzantısı bizim muhatabımız yaptıkları provakatif ithamlarıda şiddetle reddediyoruz.

Kaldı ki; 'eylemle' ilgili yakalanan zanlının vakfımız ve camiamızla hiçbir ilişkisi yoktur. Bu şahsın 2009 yılından bu yana camiamızla alakası yoktur. Son yıllarını nerede geçirdiğini, özellikle kimlerle çalıştığını görmek ve bilmek lazımdır. Vakfımız, bu ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği için yola çıkmış bir irfan neslidir ve değerli mensupları asla provokasyonlara gelmeyecektir. Çünkü bunları tecrübe etmiş ve bunların ülkemize nasıl ağır bedeller ödettiğini görmüş bir
camiayız.

Şiddet kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın buna karşı olduğumuzu net bir şekilde ifade etmek istiyoruz.

SALDIRGAN VAKFIN ÜYESİ DEĞİLDİR

Yine tekrar ediyoruz; görsel ve yazılı medyada saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen bu şahsın
Alperen Ocakları Vakfı üyesi değildir.

Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ortaya koyduğu ilkeler çerçevesinden öte tavır gösterecek kişileri bünyesinde barındırmaz. Bazı karanlık güç odakları böyle 'ajitasyon kokan' olaylarla Alperenleri yan yana getirmeye çalışarak, bazı karanlık projelere hizmet etmeye çalışmaktadır.

Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı olarak 'milli kültür ve irfan nesli olan Alperenleri' 'iğrenç' ve ' pislik' kokan projelerle bir arada gösterenleri kınıyor Cenab­ı Allah'a
ve milletimizin derin sağduyusuna havale ediyoruz. Bu tip 'haberlere', 'makalelere', bizi konu edinenlerle Hukuk içerisinde kalarak mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna iletmek istiyoruz.