BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  GÜNCEL

Alparslan Kuytul için istenen ceza belli oldu! Suçlamalar neler

FURKAN Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Vakıf Başkanı Alparslan Kuytul ile birlikte 45 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Kuytul için 41 yıl hapis cezası istendi...

Abone ol

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik aralarında Kuytul'un da bulunduğu 9'u tutuklu 45 kişi için yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, vakfın kurucu başkanı tutuklu Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 3 kişi hakkında 41'er yıla kadar, 42 şüpheli hakkında ise 21'er yıla kadar değişen hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR NELER?.. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşları, vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme (FETÖ/PDY), yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak (PKK/KCK), mal varlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek" suçlarından iddianame hazırladı.

KUYTUL İÇİN YAPILAN SUÇLAMA VE İSTENEN CEZA... Kuytul'un da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında çeşitli suçlardan 41'er yıla kadar, 42 şüpheli hakkında ise 21'er yıla kadar değişen hapis cezası talep edilen iddianame, terör suçlarına bakan Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince inceleme sonrası kısmen kabul iddianame kapsamında, Kuytul hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme ve silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 20 yıl hapis, tutuksuz vakıf yöneticileri G.Y. ve M.Ç. hakkında ise "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 5'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 

8 KASIM'DA İLK DURUŞMA YAPILACAK... Mahkeme, terör kapsamına girmeyen diğer suçlamalar yönünden görevsizlik kararı verip Kuytul, G.Y. ve M.Ç. ile diğer 42 kişi hakkındaki dava dosyasını Adana Cumhuriyet Başsavcılığına iade etti. Dosya daha sonra incelenmek üzere Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Alparslan Kuytul, tutuksuz vakıf yöneticileri G.Y. ve M.Ç, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde 8 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

Alparslan Kuytul nereli eşi Semra Kuytul kimdir?

Alpaslan Kuytul’un gözaltı fotoğrafları kelepçe takıldı mı