BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,24
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan flaş S400 açıklaması

Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Borisov'un gazetecilere verdiği açıklamada, ABD'nin sürekli baskısına rağmen Türkiye'nin S-400 hava savunma füze sistemlerini 2019 yılında alacağını söyledi.

Abone ol

Rusya'dan Türkiye'nin alacağı S400 savunma füzeleriyle önemli bir açıklama geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı Borisov, "Bence Almaz-Antey (üretici) önümüzdeki on yıl boyunca yükleme konusunda sorun yaşamayacak. Sadece geleneksel ortaklarımız değil, aynı zamanda, bildiğiniz gibi, NATO ülkeleri, Türkiye, ABD'nin bütün tehditlerine rağmen, bu sözleşmeden vazgeçmedi. 2019 yılında, tüm teçhizatları sözleşmeden doğan yükümlülüklerimize uygun olarak zamanında alacak" açıklamasında bulundu. 

Borisov, Rusya'nın ABD dışındaki ülkelerle askeri anlaşmalarında dolar kullanımını terk etmesi gerektiğini belirterek, Amerikan parasının kullanılmasının "kendi çözümüne sahip bir sorun olduğunu" vurgulayarak, "Dolara ihtiyacımız yok. Rublelere ihtiyacımız var. Rublesi  piyasa oynaklığı ve döviz kuru dalgalanmalarına rağmen istikrarlı bir para birimidir. Neden ABD doları ile Irak veya Çin ile sözleşmeler yapmalıyız? Buna gerek yok" dedi.